Παραιτήθηκε ο λόρδος με το… σουτιέν

Ο Τζον Σιούελ παραιτήθηκε μετά τον σάλο που ξέσπασε με τα ροζ βίντεο

Ο πλήρης εξευτελισμός, ύστερα και από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί με εκπαιδευμένα σκυλιά στο σπίτι του, οδήγησε τελικά σε παραίτηση τον «λόρδο της κόκας».

Ο Τζον Μπάτιφαντ Σιούελ θα πάψει να είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, και μάλιστα ισόβιο, αλλά δεν τα χάνει όλα, αφού θα διατηρήσει τον τίτλο ευγενείας που του είχε δοθεί το 1996 από τον τότε ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ.

Η πορεία προς την έξοδο από τη Βουλή ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη, παρά το γεγονός ότι περιορίστηκε αρχικά σε παραίτηση από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Σώματος και του προέδρου της επιτροπής προνομίων και συμπεριφοράς, αξιώματα που του απέφεραν σχεδόν 119.000 ευρώ ετησίως.

Μπορεί βέβαια να έχει και περαιτέρω περιπέτειες, δεδομένου ότι η πρόεδρος της Βουλής, βαρόνη Φράνσις Ντ’ Σούζα, δήλωσε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Ο σάλος ωστόσο από το πάρτι με τις ιερόδουλες και την κόκα, καθώς και η φωτογραφία του να φορά σουτιέν,
rfq4tr 2αποδείχτηκαν πιο πιεστικά απ’ ό,τι περίμενε. Ετσι συνέταξε και απέστειλε επιστολή παραίτησης.

«Το ερώτημα αν η συμπεριφορά μου παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας είναι σημαντικό, αλλά ουσιαστικά τεχνικής φύσης.

»Τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η αν συμπεριφορά μου είναι συμβατή με τη συμμετοχή μου στη Βουλή των Λόρδων και αν η συνεχιζόμενη παρουσία μου εδώ θα έπληττε και θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Σώμα. Θεωρώ ότι η απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα είναι ότι θα υπηρετούσα καλύτερα τη Βουλή παραιτούμενος».

Πόνο και ντροπή

Ακόμη, ζητεί συγγνώμη «για τον πόνο και την ντροπή» που προκάλεσε στο Κοινοβούλιο, ωστόσο δεν σχολιάζει, ακριβώς επειδή δεν γνώριζε ακόμη όταν έγραφε την επιστολή, τη νέα αποκάλυψη της εφημερίδας «Sun», που αναφέρει ότι είχε σχέση με μια παντρεμένη παρουσιάστρια του BBC. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών Σιούελ καυχήθηκε στις δύο εκδιδόμενες γυναίκες, βλέποντας στην τηλεόραση την παρουσιάστρια, ότι είχε κάνει σεξ μαζί της στη σοφίτα.

Φέρεται δε να έχει αποκαλύψει ότι είχε ζητήσει τις υπηρεσίες εκδιδόμενων γυναικών και στο παρελθόν και ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με ακόμη δεκατρείς γυναίκες, περιλαμβανομένης μιας γυναίκας που ήταν στέλεχος των Εργατικών και με την οποία διατηρούσε σχέση επί 20ετία.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ