Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Εφυγε» στα 79 του ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Κρήτης από την τραγική είδηση του χαμού του γνωστού επιχειρηματία Μιλτιάδη Καράτζη, ιδρυτή του Ομίλου Καράτζη.

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Κρήτης από την τραγική είδηση του χαμού του γνωστού επιχειρηματία Μιλτιάδη Καράτζη, ιδρυτή του Ομίλου Καράτζη. Ο αγαπητός στους συντοπίτες του επιχειρηματίας, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 79 ετών, όταν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του σε κοινωνική εκδήλωση αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε κοντινή κλινική, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε, αφού είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Μιλτιάδης Καράτζης γεννήθηκε το 1936 στο Μελιδοχώρι Μονοφατσίου και σπούδασε Ιατρική στη Βιέννη, όπου διετέλεσε γενικός διευθυντής της αυστριακής εταιρίας ΚΚS, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας για τις αλλαντοβιομηχανίες. Το 1969 δημιούργησε στην Αυστρία την εταιρία M. KARATZIS & Co. με αντικείμενο την κατασκευή υλικών συσκευασίας για την αλλαντοποιεία, ενώ το 1973 την πούλησε και επέστρεψε στην Κρήτη όπου ίδρυσε εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών δικτύων συσκευασίας κρεάτων, αλλαντικών και φυτωρίων. Η Καράτζης Α.Ε. απασχολεί 800 άτομα, εξάγει τα προϊόντα της κατά 95% σε ολόκληρο τον κόσμο και ελέγχει το 20 έως 30% της παγκόσμιας αγοράς.

Παράλληλα, έχει θυγατρικές στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία αλλά και στην Ελλάδα με την επωνυμία ΣΤΕΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε., ενώ στην ιδιοκτησία της έχει και μια ξενοδοχειακή μονάδα Α’ κατηγορίας 1.200 κλινών, στη Χερσόνησο. Μεταξύ άλλων, ο Μιλτιάδης Καράτζης είχε διατελέσει μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και πολλών τοπικών και κλαδικών επαγγελματικών φορέων, ενώ από τον Μάρτιο του 2005 ήταν επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κρήτη. Η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...