Πρεμιέρα εξετάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα

Χωρίς κανένα πρόβλημα κύλησε η χθεσινή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών, κατά την οποία οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο Γενικής Παιδείας μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η διαδικασία άρχισε λίγη ώρα μετά τις 8.00 το πρωί  και οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους στα 1.150 εξεταστικά κέντρα της χώρας. Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις άρχισαν ομαλά, όπως εξαρχής είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο».

Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι περίπου 110.000 υποψήφιοι βασιζόταν σε απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής». Αφορούσε το φαινόμενο της αποξένωσης του ανθρώπου στην εποχή του Διαδικτύου, καθώς και τις επιπτώσεις από την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Φανή Σταθοπούλου του φροντιστηρίου «Οριον», το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους ήταν λεκτικά απλό, αλλά νοηματικά απαιτητικό, ενώ οι ασκήσεις ήταν κατανοητές και δεν άφηναν περιθώρια υποκειμενικών παρερμηνειών. Εύκολα και βατά χαρακτηρίζουν τα θέματα και οι φιλόλογοι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, που σημειώνουν ότι πρώτη φορά τέθηκαν υποερωτήματα, κάτι που είναι προς διευκόλυνση των υποψηφίων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ