Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Καμπάνες… ηχορύπανσης στην Αδελαΐδα

Το ποσό των 5.000.000 δολαρίων αποφάσισε να δώσει για μόνωση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας να διαθέσει 5.000.000 δολάρια στον ελληνικό ορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αδελαΐδα. Αν και τα χρήματα θα διατεθούν για την ηχομόνωση του ναού, η απόφαση έχει προκαλέσει… ηχορύπανση από την αξιωματική αντιπολίτευση που έκρινε το ποσό υπερβολικό κι έχει ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Εδώ και πολλά χρόνια οι πιστοί της ελληνικής κοινότητας των περιοχών Θέρμπαρτον, Τόρενσβιλ, Μάιλ Εντ και των γύρω προαστίων, που εκκλησιάζονται στον ναό, διαμαρτύρονται για τον θόρυβο που προκαλούν η απογείωση και η προσγείωση των αεροπλάνων του κοντινού αεροδρομίου της Αδελαΐδας. Πάρα πολύ συχνά οι λειτουργίες διακόπτονται, καθώς ο θόρυβος των αεροσκαφών υπερκαλύπτει τις ψαλμωδίες των ιερέων. Ωστόσο, οι πολιτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η επιδότηση της ηχομόνωσης του ναού κρύβει πολιτικά κίνητρα, καθώς μετά την αναδιοργάνωση των εκλογικών περιφερειών, η Εκκλησία έχει έρθει στην εκλογική περιφέρεια της υπουργού Εργασίας Κέιτ Ελις. Θεωρούν λοιπόν ότι η χρηματοδότηση εγκρίθηκε προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους στην Εργατική κυβέρνηση.6a988d56

Από τη μεριά του, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομών της χώρας Αντονι Αλμπανιζ -το υπουργείο του οποίου αναθέτει την εκτέλεση τέτοιου είδους έργων σε ανάδοχους ιδιώτες- εξήγησε ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου δικαιούται τη χορηγία βάσει της σχετικής νομοθεσίας του 1995, που προβλέπει την ηχομόνωση των ναών απέναντι στον θόρυβο των αεροδρομίων. Ο υπουργός επεσήμανε μάλιστα ότι για το ίδιο έργο ηχομόνωσης χρηματοδοτήθηκαν και άλλοι δύο ναοί της περιοχής, ο καθολικός ναός Queen of Angels και ο ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου, με 3.000.000 και 3.500.000 δολάρια, αντίστοιχα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να κρατήσει χαμηλά το κόστος ηχομόνωσης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους ναούς της πόλης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος Στιβ Γεωργανάς είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να συμβάλει στα έξοδα ηχομόνωσης του ναού χαροποίησε τους Ελληνες κατοίκους της περιοχής. Επεσήμανε μάλιστα ότι η χορηγία ακολούθησε αντίστοιχη χρηματοδότηση που δόθηκε για την ηχομόνωση 658 κατοικιών, σχολείων και άλλων δημόσιων ιδρυμάτων της περιοχής. Για τη χορηγία μίλησε και η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ που έκανε λόγο για σωστή απόφαση και τόνισε: «Οι πολίτες πληρώνουν φόρους αεροδρομίου, οπότε ναι, μερικά από τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να προστατευθούν από τον θόρυβο οι άνθρωποι που κατοικούν κοντά στο αεροδρόμιο». Την απόφαση καλωσόρισε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο εφημέριος του ναού, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κανάβας που υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως επίσημος αρχιδιάκονος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...