Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025

Ο άντρας μυστήριο στη ζωή της Φαίης Σκορδά

Η Φαίη Σκορδά παραδέχτηκε δημόσια πως «υπάρχει προσωπική ζωή», δίχως όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα του άντρα με τον οποίο έχει σχέση.

Η απάντηση του Πλούταρχου στα αρνητικά σχόλια για τη συναυλία του Καρρά

Για τη συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Καρρά, αλλά και...

Πένθος για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ – Έχασε τον κολλητό του φίλο

Τραγικό θάνατο βρήκε ο κολλητός φίλος του διαδόχου του...

Ο Αλβανός σουβλατζής και ο ρουφιάνος «Πεπίτο» – Η δράση συμμορίας εκτός...

Ενας Αλβανός σουβλατζής - ψήστης στο Μπραχάμι έπαιζε με...

Οι Ρώσοι (ξανα)ήρθαν

Νέο τετ-α-τετ Σαμαρά με τον ισχυρό άνδρα της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Από τους Κινέζους στους Ρώσους βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης δύο ημέρες μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στο Πεκίνο και το Μπακού δέχτηκε στο γραφείο του -δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα- τον ισχυρό άνδρα του ενεργειακού κολοσσού της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ελληνικής Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Ο κ. Μίλερ είναι στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και -αν μη τι άλλο- η επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί μια περαιτέρω σύσφιξη με το μεγαλύτερο σε έκταση κράτος της Γης.

Η εν λόγω επίσκεψη όμως για κάποιους κρίνεται επιχειρηματικά αθέμιτη, καθώς πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που θα αναδείξει τον νικητή του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου). Η Gazprom έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, μη δεσμευτική προσφορά της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ παραμένει και ο όμιλος Μ+Μ που απαρτίζεται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες κ.κ. Μυτιληναίο και Βαρδινογιάννη.

Οσον αφορά τη ΔΕΣΦΑ, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη μία ρωσική εταιρεία, η Sintez. Στην κούρσα παραμένουν επίσης η αζερική Socar και η κοινοπραξία της ελληνικής ΓΕK-ΤΕΡΝΑ με τον Τσέχο επιχειρηματία Γίρι Σμετς που ελέγχει την κοινοπραξία η οποία απέκτησε τον ΟΠΑΠ. «Δεν μας νοιάζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια. Νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα» επισημαίνουν πάντως από το Μαξίμου.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών τόνισε πως στόχος μας είναι «η διασφάλιση ενός διαφανούς και σταθερού κανονιστικού πλαισίου» όσον αφορά τις επενδύσεις. Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα, καθώς αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση.

Απολογισμός του ταξιδιού με Ελύτη

Για το ταξίδι στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε εκτενώς ο κ. Σαμαράς χθες και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Μάλιστα επέλεξε να δώσει το στίγμα των ταξιδιών του με ένα στίχο του Οδυσσέα Ελύτη. «Είμαστε του ολίγου και του ακριβούς» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. «Ηταν πολύ καλό το ταξίδι» του είπε ο πρώτος πολίτης της χώρας, για να απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Θα ακολουθήσουν κι άλλα, επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρίες για την Ελλάδα και για τους Ελληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η χώρα μας επιστρέφει δυναμικά σε χώρους που της αξίζει να έχει επαφές και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους, που είναι και το κυριότερο μέλημά μου». «Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» αντέτεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περίεργα «τρίγωνα» στη δίκη Φιλιππίδη – Ο πρώην συνήγορος Θέμης Σοφός και η σχέση με την εφέτη

Επεισοδιακή ήταν (και) η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό...

Η αποκάλυψη για τη σχέση της Παναγιώταρου με τον νεαρό Αλέξανδρο Λυκούδη

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είναι ερωτευμένη με τον νεαρό Αλέξανδρο...

«Έχω πει στα παιδιά μου να μην στεναχωρηθούν όταν πεθάνω, έχω ζήσει τη ζωή μου»

Η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν τη φοβίζει ο χρόνος που περνάει.

Ζευγάρι η Παναγιώταρου με τον νεαρό Α. Λυκούδη

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει τους τελευταίους μήνες η Αλεξάνδρα...

«Τσακώσαμε» γνωστό ζευγάρι να νυχτοπερπατάει στα σοκάκια της Μυκόνου

«Μες της Μυκόνου τα στενά μοιράζεις χάδια και φιλιά», που λέει και ένα γνωστό τραγούδι. Ποιο ζευγάρι εντοπίσαμε να βολτάρει χεράκι χεράκι στα σοκάκια του νησιού των Ανέμων;

Εξομολόγηση Υρώς Λούπη: «Με τον Σωτήρη είμαστε σε απόσταση»

Η Υρώ Λούπη σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Σωτήρη Καλυβάτση και στην απόσταση ανάμεσά τους το τελευταίο διάστημα.
spot_img
spot_img