Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

200 πυροβολισμοί από πρώην τζόκεϊ του ιπποδρόμου!

Πανικός στην Πεύκη από 47χρονο που βγήκε στο μπαλκόνι του με καραμπίνα και… υπόκρουση Καζαντζίδη λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν στην Πεύκη όταν πασίγνωστος πρώην αναβάτης του ιπποδρόμου, πνιγμένος από οικονομικά προβλήματα, αλλά και έντονα φορτισμένος από ερωτική απογοήτευση, έβαλε στη διαπασών τραγούδια του Καζαντζίδη, βγήκε στο μπαλκόνι του και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με καραμπίνα, περισσότερες από 200 φορές! Το περιστατικό στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Σεφέρη, με πρωταγωνιστή τον 47χρονο Θανάση Σωτηρόπουλο, πολυνίκη αναβάτη με ένδοξη πορεία και μεγάλη ιστορία στον ιππόδρομο, σήκωσε έντρομη στο πόδι τη γειτονιά, κινητοποίησε ισχυρή δύναμη πάνοπλων αστυνομικών και εκπαιδευμένων διαπραγματευτών και διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, έχοντας ευτυχώς αίσια κατάληξη χάρη στην επέμβαση ενός πολύ κοντινού φίλου του αναβάτη, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη σύλληψή του.

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο καλύτερος αναβάτης της δεκαπενταετίας 1985-2000 και πολυνίκης οκτώ χρόνια συνεχώς, βρισκόταν σε απόγνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Τη δύναμή του «στράγγιξε» και η ερωτική απογοήτευση, καθώς η γυναίκα της ζωής του, που είναι κουμπάρα του γνωστού τραγουδιστή Πλούταρχου, δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του. Κάπως έτσι -και πνιγμένος στο αλκοόλ- ο θρύλος του ιπποδρόμου έχασε το μέτρο και το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έβαλε στο… τέρμα λαϊκά του Καζαντζίδη και βγήκε στο μπαλκόνι του πυροβολώντας με την καραμπίνα του. Εντρομοι οι περίοικοι, που άκουγαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και έψαχναν να βρουν το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο δράστης προκειμένου να καλυφθούν. Την ίδια στιγμή, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας με αυτοκίνητα και μηχανές έφτασε στην περιοχή και απέκλεισε τους γύρω δρόμους προληπτικά, αφού ο 47χρονος συνέχιζε να πυροβολεί στον αέρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να εξηγεί σε κανέναν τους λόγους για τους οποίους είχε βγει εκτός εαυτού.

Παρά τις σχετικές προτροπές των αστυνομικών, ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, που βρισκόταν ταμπουρωμένος στο σπίτι του, αρνούνταν να παραδώσει τα όπλα, ενώ οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι διαπραγματευτές της αστυνομίας είχαν ανοίξει διάλογο μαζί του από απόσταση ασφαλείας και του ζητούσαν να παραδοθεί προκειμένου να λήξει το επεισόδιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο δράστης είχε ήδη πυροβολήσει περισσότερες από 200 φορές, ένας στενός φίλος και γείτονάς του έπιασε κουβέντα μαζί του και κατάφερε να τον πείσει να βγει από τη μονοκατοικία του, λέγοντάς του πως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πλέον αποχωρήσει από την περιοχή. Ετσι ο 47χρονος βγήκε από το σπίτι του και οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες, οδηγώντας τον στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...