Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΑΝΙΑ ΚΑΨΑΛΗ

Η γνωριμία της με τον Ανδρέα Βουτσινά και το κάστινγκ στη«Λούφα και παραλλαγή»

Η γνωριμία της με τον Ανδρέα Βουτσινά και το κάστινγκ στη«Λούφα και παραλλαγή»

Αρχισε την καριέρα της σε ηλικία 14 χρόνων, ύστερα από την τυχαία γνωριμία της με τον Ανδρέα Βουτσινά! Ο πρώτος ρόλος της ήταν στην κινηματογραφική ταινία «Λούφα και παραλλαγή», το 1984, όταν ήταν 15 ετών, δίπλα στον Γιώργο Κιμούλη και τον Νίκο Καλογερόπουλο.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Στη δεκαετία του ’90 έγινε το απόλυτο sex symbol, κάνοντας αισθησιακές φωτογραφίσεις, δίνοντας συνεντεύξεις και ποζάροντας για εξώφυλλα, ενώ οι παπαράτσι έτρεχαν δαιμονισμένα πίσω της. Υποδύθηκε την Τατιάνα Δράκου στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, ρόλος που εκτίναξε τη δημοφιλία της στα ύψη και την έκανε περιζήτητη καλεσμένη σε εκπομπές. Κι εκεί, στο απόγειο της καριέρας της, η Τάνια Καψάλη τα παράτησε όλα κι έφυγε για την Αμερική.

Εκείνο το διάστημα βίωνε μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια, που την ανάγκασε να κάνει εκταφή στη σορό του πατέρα της προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά της, καθώς το όνομά της είχε εμπλακεί (μαζί με εκείνο του πατέρα της) σε υπόθεση απάτης και φυγής στο εξωτερικό! Σήμερα είναι παντρεμένη, ευτυχισμένη μαμά, έχει μια 10χρονη κόρη, την Ιλια, και ασχολείται με φιλανθρωπικές δράσεις με επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένη σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με χωρισμένους γονείς, η Τάνια Καψάλη ζούσε με τον παππού και τη γιαγιά. Η μητέρα της, όπως έχει πει σε συνέντευξή της, ήταν άφαντη, είχε όμως τον μπαμπά της, που τον έβλεπε συχνά. Από μικρό παιδί ένιωθε την ανάγκη να γνωρίσει τη γυναίκα που την έφερε στον κόσμο και ύστερα από πολλές προσπάθειες την εντόπισε, επικοινώνησε μαζί της και συμφώνησαν να συναντηθούν μπροστά στο ΚΒΘΕ. Ομως η μαμά της δεν πήγε ποτέ σε εκείνο το πρώτο ραντεβού και η 14χρονη Τάνια κάθισε στα σκαλιά του θεάτρου κι έκλαιγε. Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς την είδε και της πρότεινε να περάσει στο φουαγιέ για να ηρεμήσει. Της πρόσφερε πορτοκαλάδα και την άφησε να παρακολουθήσει τις θεατρικές πρόβες. «Ηταν μια μοναδική στιγμή. Με καθήλωσαν όλα όσα έβλεπα στη σκηνή και τότε κατάλαβα ότι το θέατρο ήταν ο προορισμός μου» είχε πει αργότερα.

Εκείνη την ημέρα γνωρίστηκε με τη Δέσπω Διαμαντίδου και την Αλεξάνδρα Λαδικού, που καιρό αργότερα, σε ένα ταξίδι τους στην Αθήνα, έμαθαν ότι ο Νίκος Περράκης έκανε κάστινγκ σε νέα παιδιά. Εκείνες την πήγαν στον σκηνοθέτη, που την είδε και της έδωσε τον ρόλο της Εμμανουέλας Δικάκη στη «Λούφα και παραλλαγή», ταινία που της άνοιξε τον δρόμο στο θέαμα. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ερωτική φαντασία», την ίδια χρονιά, «Θηλυκή Εταιρεία», «Νετρίνο», «Τηλεκανίβαλοι», «Ο παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι», «Εφάπαξ».

Ο Νίκος Φώσκολος ήθελε να εντάξει αυτό το όμορφο κορίτσι με τα υπέροχα πράσινα μάτια και το αφοπλιστικό χαμόγελο στο καστ της «Λάμψης» και όταν το κατάφερε της εμπιστεύθηκε έναν σημαντικό ρόλο, αυτό της Τατιάνας Δράκου, της κόρης του Γιάγκου Δράκου (Χρήστος Πολίτης) από τον πρώτο γάμο του. Από το 1991 έως και το 1994 η ηθοποιός έζησε το μεγάλο όνειρο, το αφόρητο ωράριο εργασίας, αλλά και υψηλές οικονομικές αποδοχές. «Ο Νίκος Φώσκολος έλεγε πως είμαι το αγαπημένο του παιδί, αλλά με ταλαιπωρούσε πολύ στα γυρίσματα. Τότε ήμουν κάποια που δεν είχε αυτοπεποίθηση και ανεχόμουν συμπεριφορές που σήμερα δεν θα επέτρεπα. Ομως του οφείλω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί δεν είμαι αχάριστη» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της. Μετά την αποχώρησή της από τη σειρά έφυγε από την Ελλάδα για πέντε χρόνια, για προσωπικούς λόγους. Οι προτάσεις έπεσαν και πάλι βροχή από παραγωγούς και σκηνοθέτες. Εκανε γκεστ σε σειρές όπως οι «Αλίκη», «Θα σε δω στο πλοίο» και «Εκπτωτος άγγελος».

Το 1999 ο πατέρας της -που είχε πεθάνει τέσσερα χρόνια πριν- κατηγορήθηκε ότι είχε κλέψει 10 δισεκατομμύρια δραχμές πουλώντας κτήματα και ότι είχε καταφύγει στην Αμερική. Η Τάνια Καψάλη, όπως έγραφε ο Τύπος της εποχής, θεωρήθηκε συνένοχη σε απάτη. «Τότε γράφανε, κάνανε, ράνανε, λέγανε ότι πρέπει να πάω φυλακή και με ανάγκασαν να πάω και να κάνω εκταφή του πτώματος του πατέρα μου για να αποδείξω την αθωότητά μου. Ο κόσμος γουστάρει να λέει για όλους πολλά. Ομως ακόμα και τη στιγμή που είχα τις δυσκολίες έλεγα ότι απλώς η ζωή είναι δύσκολη. Δεν είπα ποτέ πως δεν θέλω να ζω. Και νομίζω ότι τελικά είμαι δυνατό κορίτσι» αποκάλυψε η ηθοποιός σε τηλεοπτικές δηλώσεις της.

Το «άλλο της μισό» 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε ραδιοφωνικές εκπομπές στον Αθήνα 9,84. Η ζωή της είχε ηρεμήσει και η γνωριμία της με έναν όμορφο άντρα, σπουδαίο, μορφωμένο, το «άλλο της μισό» με λίγα λόγια, την έκανε να σκεφτεί ότι είχε έρθει η ώρα να δημιουργήσει οικογένεια. Οπως έχει πει, γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν κι έμειναν γρήγορα κάτω από την ίδια στέγη. Σήμερα η Τάνια Καψάλη έχει μια 10χρονη κόρη, την Ιλια, και για χάρη του ρόλου της μαμάς απαρνήθηκε τα φώτα και τις κάμερες. «Δεν είμαι πια ηθοποιός. Είμαι μαμά! Δεν έκανα παιδί από εγωισμό για να τρέχω στη συνέχεια σε γυρίσματα και να λείπω ατελείωτες ώρες από κοντά της» δήλωνε η Τάνια.

Ολη την ενέργειά της, ακόμα και την αναγνωρισιμότητά της, τη χρησιμοποιεί για δράσεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ έχει ενεργό ρόλο στο ίδρυμα «Μητέρα». Πρωταγωνιστεί σε παιδικές ταινίες, οι οποίες μοιράζονται σε σχολεία, και προσφέρει τον χρόνο της σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

16.17.10.2015 espresso pontarisma

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...