Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ηξεραν όλοι για το φορτίο του θανάτου

Η κατάθεση του λιμενικού και τα απίστευτα μέτρα προφύλαξης που έπαιρναν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Η κατάθεση του λιμενικού και τα απίστευτα μέτρα προφύλαξης που έπαιρναν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Απίστευτα μέτρα προφύλαξης, με δαιδαλώδεις διαδρομές, έπαιρναν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «αμαρτωλού» δεξαμενόπλοιου «Noor1», όπως περιέγραψε ο αξιωματικός του Λιμενικού που άνοιξε χθες την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία μεταφέρθηκε από τον Πειραιά σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Κοινό μυστικό φαίνεται ότι αποτελούσε η ύπαρξη του φορτίου του λευκού θανάτου για τα μέλη του πληρώματος του «Noor1» και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, όπως περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο αξιωματικός Κωνσταντίνος Αγαπάκης: «Σε τέτοιες επιχειρήσεις μετέχουν μόνο άνθρωποι εμπιστοσύνης, αφενός για να είναι επιτυχής η δουλειά, αφετέρου για να μην “καρφώσουν” ο ένας τον άλλον».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στην υπηρεσία του δόθηκαν από ξένες Αρχές δύο κρίσιμες πληροφορίες που τελικά συνέβαλαν στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διακίνησης ηρωίνης με συνολικά 33 κατηγορουμένους. Ανάμεσά τους, ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φιλοθέη, εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και η πρώην σύζυγός του, ο επιχειρηματίας και πρώην παράγοντας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιος Κοτσώνης και ο αποκαλούμενος «Κάπτεν Τζορτζ» Γιώργος Μπουρδούβαλης.

rtertert

Υποπτη βίλα

Τα στοιχεία αναφέρονταν συγκεκριμένα σε μια ύποπτη βίλα στη Φιλοθέη και σε μια μυστηριώδη BMW που πέρασε στην Ηγουμενίτσα από το λιμάνι της Αγκόνα. «Συστάθηκε ειδική ομάδα για την παρακολούθηση της βίλας. Επρόκειτο για δύσκολη περίπτωση, καθώς το πολυτελές σπίτι βρισκόταν σε ύψωμα, σε στενό δρόμο και είχε κάμερες και ιδιωτική φύλαξη» κατέθεσε ο αξιωματικός επισημαίνοντας πως άλλη ομάδα παρακολουθούσε την BMW, που «κινούνταν παραλιακά σε πολυτελή ξενοδοχεία. Στις 11 Ιουνίου 2014 το όχημα εντοπίστηκε στο πάρκινγκ του “Αστέρα” και ο οδηγός του επιβιβάστηκε σε ένα τζιπ Mercedes».

Αναφερόμενος στην ημέρα της εφόδου στην αποθήκη στο Κορωπί και (λίγο αργότερα) στη βίλα στη Φιλοθέη, ο αξιωματικός περιέγραψε τις κινήσεις των τότε υπόπτων: «Στις 12 Ιουνίου το πρωί το τζιπ ξεκινά με δύο άτομα από την παραλιακή και παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο έξω από το “Hilton”. Πενήντα μέτρα πιο κάτω ένας από τους τρεις βγαίνει και παίρνει ταξί! Και οι τρεις καταλήγουν σε καφετέρια στη Φιλοθέη, με το Mercedes να παρκάρει λίγο πιο κάτω. (…) Εκεί αλλάζουν χέρια τα κλειδιά του τζιπ και δύο νέα πρόσωπα βγαίνουν από το καφέ, επιβιβάζονται στο επίμαχο αυτοκίνητο και φτάνουν στη βίλα». Υστερα από 45 λεπτά τα ίδια πρόσωπα βγήκαν από το κλειστό πάρκινγκ της βίλας, επέστρεψαν στην καφετέρια και έδωσαν τα κλειδιά του τζιπ στους προκατόχους τους, που αναχώρησαν για το Κορωπί.

sa 0

«Μας έκανε εντύπωση πως το αυτοκίνητο ήταν πιο… καθισμένο, προφανώς από το βάρος των ναρκωτικών» είπε ο κ. Αγαπάκης και συνέχισε: «Το μαύρο τζιπ καταλήγει σε αποθήκη στο Κορωπί, ενώ κατά τις 5.30 το απόγευμα αναχωρεί και πάλι για την καφετέρια της Φιλοθέης, στη συνέχεια φτάνει στη βίλα και μετά πάλι φορτωμένο καταλήγει στο Κορωπί. Πήραμε άδεια από δικαστικό λειτουργό για έφοδο. Μπαίνοντας εντοπίσαμε το Mercedes με κατεβασμένα τα καθίσματα και γεμάτο ναρκωτικά. Μέσα σε ένα γραφείο είχε νάιλον στο πάτωμα και ήταν απλωμένη ηρωίνη, την οποία συσκεύαζαν σε σακουλάκια, στην ίδια μορφή και μέγεθος με σακούλες μαρμαρόσκονης που υπήρχαν στον χώρο».

Τα περίπου 500 κιλά ηρωίνη που εντοπίστηκαν στην αποθήκη άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Αργότερα πραγματοποιήθηκε έφοδος στη βίλα, όπου βρέθηκαν άλλα 500 κιλά. Στις 19 Ιουνίου νέα πληροφορία οδήγησε σε δεύτερη αποθήκη στο Κορωπί, ενώ μεικτό κλιμάκιο έφτασε στο δεξαμενόπλοιο «Noor1». Στις 22 Ιουνίου, σε εγκαταλειμμένο ορνιθοτροφείο στο Κορωπί εντοπίστηκε η υπόλοιπη ποσότητα ηρωίνης, βάρους 986 κιλών.

«Μικρές ομάδες, που δεν γνωρίζει η μία τι κάνει η άλλη»

Με διακριτούς ρόλους, σε μικρές ξεχωριστές ομάδες και με ενδιάμεσους «κρίκους», που επόπτευαν τις διαδικασίες, δρούσαν τα κατηγορούμενα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με τον μάρτυρα Κωνσταντίνο Αγαπάκη: «Σκοπός είναι η μία ομάδα να μη γνωρίζει ακριβώς τι κάνει η άλλη. Ετσι λειτουργούν οι εγκληματικές οργανώσεις, αποκομμένα, ώστε να μη γνωρίζει η τελική ομάδα από πού προήλθαν τα ναρκωτικά και να μην μπορούν να προσδιορίζουν τα υπόλοιπα μέλη ή τις υπόλοιπες ποσότητες σε περίπτωση σύλληψης».

Το κομμάτι του παζλ που συνέδεσε το «Noor 1» με τη βίλα της Φιλοθέης ήταν ο κατηγορούμενος Ιρανός, στον ρόλο του οποίου αναφέρθηκε εκτενώς ο μάρτυρας. «Κατά την έφοδο στο πλοίο εντοπίστηκε ο Ιρανός, που δεν ήταν μέλος του πληρώματος. Μας έκανε εντύπωση πως δεν είχε αποσκευές και πως είχε μαζί του κινητό με κάρτα ελληνικής εταιρίας. Μετά αναγνωρίστηκε πως ήταν μεταξύ των προσώπων που είχαν δει συνάδελφοί μου στη βίλα της Φιλοθέης. Το ελληνικό κινητό, πάντως, δείχνει ότι είχε επικοινωνία με Ελληνες» κατέθεσε, εκτιμώντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος γνώριζαν για το παράνομο φορτίο: «Δεν γίνεται να μη γνώριζαν για την ηρωίνη! Αφενός χρειάζονται χέρια για τη μεταφορά των δύο τόνων, που έγινε εν πλω, και αφετέρου η μυρωδιά είναι τόσο έντονη, που αποκλείεται σε ένα πλοίο 20 μέτρων να μην έγινε αντιληπτή».
Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της δεύτερης αποθήκης στο Κορωπί, ο αξιωματικός εκτίμησε ότι αυτός μετέφερε την υπόλοιπη ηρωίνη στο εγκαταλειμμένο ορνιθοτροφείο μετά την έφοδο στην πρώτη αποθήκη και τη βίλα της Φιλοθέης.

16.17.10.2015 espresso pontarisma

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...