Παπάφειο: Ο Ανθιμος πήρε θέση για τους βιασμούς

Στην υπόθεση βιασμού επτάχρονου παιδιού από δεκατριάχρονο τρόφιμο στο Παπάφειο αναφέρθηκε -κατόπιν εορτής- με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Στην υπόθεση βιασμού επτάχρονου παιδιού από δεκατριάχρονο τρόφιμο στο Παπάφειο αναφέρθηκε -κατόπιν εορτής- με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο μητροπολίτης και πρόεδρος του Παπάφειου Ορφανοτροφείου σημειώνει: «Το ίδρυμα διέταξε διά των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις». Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τις προηγούμενες ημέρες ερωτήθηκε για την υπόθεση «κουκουλώματος» της υπόθεσης, που διερευνά η Δικαιοσύνη, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Η ανακοίνωση

«Το Παπάφειο, παρά τις ελλείψεις του σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει τη φιλοξενία προσώπων τα οποία οι αρμόδιοι εισαγγελείς μάς καλούν να περιθάλψουμε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της μητρόπολης, πετώντας το μπαλάκι ουσιαστικά στην Εισαγγελία Καστοριάς, που είχε ζητήσει τη φιλοξενία του 13χρονου στο Παπάφειο.

«Επισημαίνουμε ωστόσο ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του ιδρύματός μας και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για τη δυσφήμηση του έργου μας» καταλήγει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο εφτάχρονος φέρεται ότι βιάστηκε τρεις φορές από τον δεκατριάχρονο, ωστόσο η πρώτη φορά, παρά την προτροπή της κοινωνικής λειτουργού, δεν έφτασε στις αστυνομικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ