Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Βιασμοί και βιντεοσκοπήσεις σε ορφανοτροφείο

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ• Στη σεξουαλική κακοποίηση του 7χρονου αγοριού εμπλέκονται έξι ανήλικοι φιλοξενούμενοι

Εφιαλτικές αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν στο Παπάφειο. Στη σεξουαλική κακοποίηση του 7χρονου αγοριού εμπλέκονται έξι ανήλικοι φιλοξενούμενοι

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το Παπάφειο Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα όσον αφορά την «κόλαση» που φέρεται ότι βίωσε ένα επτάχρονο αγοράκι το 2012. Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, δεν είναι ένας αλλά έξι οι ανήλικοι (ηλικίας μεταξύ 10 και 13 ετών) εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κακοποίησης του μικρού!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

a 18Τα περιστατικά-θρίλερ, με σημεία που θυμίζουν το συνταρακτικό μυθιστόρημα «Σκοτεινό Ποτάμι», που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, βιασμούς αλλά και βιντεοσκοπήσεις της παρενόχλησης του επτάχρονου φιλοξενούμενου στο ίδρυμα. Το δράμα του ανηλίκου δεν είχε τέλος, καθώς φέρεται ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ενώ κοιμόταν στον θάλαμο του ορφανοτροφείου!

Επευφημίες

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενοι έφτασαν στο σημείο να καταγράψουν σε βίντεο -προφανώς με κινητό τηλέφωνο- τη στιγμή που τέσσερα παιδιά επευφημούσαν και χειροκροτούσαν την παρενόχληση του παιδιού από άλλα δύο. Οι προτροπές τους φαίνεται ότι είναι εμφανείς, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν και αυτά κατηγορίες (ως ηθικοί αυτουργοί).

Η αλήθεια για το ανατριχιαστικό σκηνικό, που, σύμφωνα με την έρευνα, είχε στηθεί στο ορφανοτροφείο θα αναβιώσει σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Οι ανήλικοι «πρωταγωνιστές» παραπέμφθηκαν να δικαστούν για βιασμό, αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας που πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2012, όταν οι ίδιοι ήταν ηλικίας από 10 έως 13 ετών και το θύμα 7,5 ετών.

Η υπόθεση είχε οριστεί να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων εντός του 2015, όμως το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο, επειδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν συμπληρώσει τα 13 τους χρόνια, όταν τελέστηκαν τα αδικήματα. Ετσι η δίκη θα γίνει σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα σε Μονομελές Δικαστήριο, το οποίο έχει αρμοδιότητα για την επιβολή αναμορφωτικών ή θεραπευτικών μέτρων. Μεταξύ των μαρτύρων είναι κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγός, εκπαιδευτικός και ο διευθυντής του ορφανοτροφείου, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ιατροδικαστικές εκθέσεις και παιδοψυχιατρικές εκτιμήσεις.

Στην ογκώδη δικογραφία αναφέρεται ότι ένας από τους φερόμενους «πρωταγωνιστές» της συγκλονιστικής υπόθεσης, όταν ήταν κάτω των 13 ετών, βίασε το αγοράκι σε υπαίθριο χώρο του ορφανοτροφείου. Ανθρωποι που βρέθηκαν στο ίδρυμα την επίμαχη περίοδο έλεγαν στην «Espresso» (διατηρώντας την ανωνυμία τους) ότι ο 13χρονος ήταν προβληματικό παιδί και έκανε τα πάντα για να επιστρέψει στην Καστοριά, από όπου είχε μεταφερθεί στο Παπάφειο με εισαγγελική εντολή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρακολουθείται πλέον σε παιδοψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της χώρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο Παπάφειο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερος ανήλικος ο οποίος φέρεται ότι, σε ηλικία 11 ετών, βίασε τον ίδιο επτάχρονο μέσα σε θάλαμο του ορφανοτροφείου, κάτι που αρνείται ωστόσο η διοίκηση του ιδρύματος. Τα στόματα των υπευθύνων είναι κλειστά και δεν γίνεται καμία επίσημη αναφορά ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ στις καταθέσεις τους φέρεται ότι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξε τετελεσμένος βιασμός, αλλά απόπειρα.

Ανθιμος: Θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις

Η εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε ποινικές διώξεις για «κουκούλωμα» της υπόθεσης βιασμού, μετά τις καταγγελίες ότι η διοίκηση κράτησε κρυφή τη σχετική αναφορά μιας κοινωνικής λειτουργού. Εκπροσωπώντας το διοικητικό συμβούλιο του ορφανοτροφείου, ο μητροπολίτης 1 221Θεσσαλονίκης Ανθιμος (φωτό) κάνει λόγο για ελλείψεις σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως, όπως λέει, ότι υπάρχει η δυνατότητα να αρνηθούν οι υπεύθυνοι τη φιλοξενία προσώπων, τα οποία οι αρμόδιοι εισαγγελείς καλούν το ορφανοτροφείο να περιθάλψει.

«Στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιητικά αποτελέσματα» τονίζει ο κ. Ανθιμος. Ο μητροπολίτης προσθέτει: «Το ίδρυμά μας διέταξε, διά των αρμοδίων οργάνων του, έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, και βεβαιώνει την κοινή γνώμη πως, εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις».

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...