Ευαγγελισμός: Αντέχει για έναν μήνα!

Στερεύει ο «κουμπαράς» του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ευαγγελισμού, το οποίο αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Στερεύει ο «κουμπαράς» του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ευαγγελισμού, το οποίο αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Αυτό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, χτυπώντας το καμπανάκι ότι η πρόσθετη επιχορήγηση ύψους 9.600.000 ευρώ, που έλαβε πρόσφατα το νοσοκομείο, αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μόνο ενός μήνα! Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, δεν έχει δοθεί ούτε το 50% της «ψαλιδισμένης» κρατικής επιχορήγησης των 72.000.000 ευρώ, σε σχέση με τα 82.000.000 ευρώ που δόθηκαν πέρυσι.

Ελλείψεις

Την ίδια στιγμή παραμένουν οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων (με 780 κενές θέσεις όλων των ειδικοτήτων), ενώ αναμένεται έως τα τέλη του έτους θα απολυθούν άλλοι 40 επικουρικοί (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό). Οι 13 νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου θα υποχρεωθούν να κάνουν σύμβαση με μπλοκάκι, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις από όλους τους κλάδους ανέρχονται σε πολλές δεκάδες, σημειώνουν οι εργαζόμενοι, χαρακτηρίζοντας σταγόνα στον ωκεανό τις 907 προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από πέρυσι για όλα τα νοσοκομεία της χώρας: «Η υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις με γιατρούς μόνιμου προσωπικού για το 2016 δεν έχει διασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις από τον Προϋπολογισμό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ