Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ταινία ραμμένη πάνω στον Billy Bo

Η Ελληνοϊταλίδα σκηνοθέτιδα Nικόλ Αλεξανδροπούλου μιλά για την παραγωγή διεθνών προδιαγραφών με την πολυτάραχη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή

Η Ελληνοϊταλίδα σκηνοθέτιδα Nικόλ Αλεξανδροπούλου μιλά για την παραγωγή διεθνών προδιαγραφών με την πολυτάραχη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή

Η ζωή του μεγαλύτερου ειδώλου της δεκαετίας του ’80 στην Ελλάδα, που το τέλος του ταυτίστηκε με τον ερχομό της μάστιγας του AIDS, γίνεται ταινία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Μιλάμε για τον θρυλικό Ελληνα σχεδιαστή μόδας Billy Bo (κατά κόσμον Βασίλη Κουρκουμέλη), που η προσωπικότητά του και όσα έζησε θα ζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη από την ελληνοϊταλικής καταγωγής σκηνοθέτιδα Nικόλ Αλεξανδροπούλου. «Δεν πρόκειται για μια βιογραφία με1 222 παράθεση ντοκουμέντων, αλλά για μια άποψη της ζωής του, η οποία ούτε θα φεύγει πολύ από την πραγματικότητα αλλά ούτε θα είναι δοσμένη και κατά γράμμα» εξηγεί στην «Espresso» η ταλαντούχα δημιουργός της ταινίας.

Το σενάριο

Εδώ και έναν χρόνο η Νικόλ Αλεξανδοπούλου κάνει πολύ μεγάλη έρευνα για να συγκεντρώσει στοιχεία γύρω από τη ζωή του κορυφαίου Ελληνα designer, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση αλλά και το «ζουμί» του σεναρίου της. «Εχω διαβάσει το βιβλίο της 2 122Φρίντας Μπιούμπι με τίτλο «Και το όνειρο πάγωσε», που έχει την προσωπική ματιά του Μάκη Τσέλιου για τον Billy Bo. Επίσης έχω συλλέξει αρκετά στοιχεία και από δημοσιεύματα και μαρτυρίες γύρω από την προσωπικότητα και τη δουλειά του. Πάντως, το σενάριο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική του μορφή, θα είναι μια ελεύθερη απόδοση όλων αυτών των στοιχείων που συνθέτουν τον μύθο και την πραγματικότητα ενός λαμπερού ήρωα της πολυδιάστατης και συνάμα επιφανειακής δεκαετίας του ’80» υποστηρίζει η ίδια και εξηγεί ότι στους βασικούς ρόλους της ταινίας συμπεριλαμβάνονται o στενός φίλος και συνέταιρος του Billy Bo Μάκης Τσέλιος αλλά και ο εραστής του, ο πανέμορφος πολίστας και μοντέλο Νάσος Βλάμης, οποίος έφυγε από τη ζωή επτά χρόνια μετά τον θάνατο του σχεδιαστή, χτυπημένος και ο ίδιος από τον ιό HIV.

«Η τελευταία σχέση του με τον Νάσο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για την ταινία και γι’ αυτό ακόμη και τώρα ψάχνω να βρω στοιχεία που θα με βοηθήσουν να την παρουσιάσω όσο γίνεται καλύτερα». Πάντως το ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Billy Bo δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αφού η προσωπικότητα του σχεδιαστή είναι πολυσύνθετη και οπωσδήποτε απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα για την ερμηνεία του ρόλου. «Αναζητούμεdthsfghsfgh 0 μέσω κάστινγκ εκείνον που θα τον υποδυθεί, κι αυτό που θέλω να πω είναι ότι ενδιαφέρομαι για ένα φρέσκο πρόσωπο μεταξύ 17 και 26 χρόνων, για να τον ενσαρκώσει τόσο σε νεαρή ηλικία όσο και στα 33 του, ηλικία που έφυγε από τη ζωή ο Billy Bο».

Είναι αλήθεια ότι η Νικόλ Αλεξανδροπούλου έχει κάνει ενδελεχή έρευνα για τη ζωή του θρυλικού designer, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής, και θέλει να ετοιμάσει μια ταινία με προδιαγραφές διεθνών
παραγωγών, ώστε να ταξιδέψει σε φεστιβάλ του εξωτερικού και –παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ελληνική ιστορία- να συγκινήσει και το κοινό άλλων χωρών. «Είναι ένα στοίχημα για μένα, τη λατρεύω αυτήν την ιστορία. Είναι συγκινητική, για το παιδί που ξεκινάει από το τίποτα και γίνεται μεγάλος και τρανός, για να κλείσει βαριά η αυλαία πάνω του. Ελπίζω να τα καταφέρουμε» τονίζει η σκηνοθέτις.

Από τα Καμίνια στα μεγάλα σαλόνια

Ο Billy Bo γεννήθηκε το 1954 στα Καμίνια του Πειραιά. Το ’60 δούλευε ως χορευτής σε διάφορα μαγαζιά στην Πλάκα και με τη μόδα ασχολήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, δημιουργώντας την πρώτη μπουτίκ στην οδό Σόλωνος, στο Κολωνάκι. Από τα πρώτα του βήματα ως σχεδιαστής ως το τέλος της ζωής του, το 1987, είχε κολλητό φίλο και «δεξί χέρι» στη δουλειά τον Μάκη Τσέλιο.

dfghsdfhasdfhΤο 1981 ο καταξιωμένος designer επιλέχτηκε για να σχεδιάσει τις στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ στη συνέχεια άνοιξε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά και μια μπουτίκ στη Νέα Υόρκη, την οποία όμως δεν πρόλαβε να χαρεί, καθώς έφυγε από τη ζωή. Το όνομά του έγινε συνώνυμο με την ανέμελη κοσμική ζωή της δεκαετίας του ’80, αφού κυκλοφορούσε στα πρώτα τραπέζια των in clubs της εποχής, όπως η «Αυτοκίνηση», και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του.

Οσο για την εξωτερική του εμφάνισή του; Επρόκειτο για καλλονό, ο οποίος υμνήθηκε γι’ αυτό (με πολλά εξώφυλλα) από μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων. Εμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος διάσημος Ελληνας, για τον οποίο έγινε δημόσια γνωστό ότι έχασε τη ζωή του λόγω του ιού του AIDS.

16.17.10.2015 espresso pontarisma

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....