Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Τα έσπασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός!

Σε ομογενών έφαγε αρνί στη σούβλα, γλέντησε και έσπασε πιάτα με τον δήμαρχο!

Μόνο τσαρούχια δεν φόρεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός σε μεγάλη εκδήλωση της ομογένειας! Ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ παρευρέθηκε στο ελληνικό πανηγύρι που οργάνωσε η ενορία Αγίας Αννας στο Γκολντ Κόουστ του Κουίνσλαντ, και… τα έδωσε όλα, ακόμα και σπάζοντας πιάτα υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες των Ελλήνων ομογενών!

sel 10 f2 dscn5285 gallery

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού της Αυστραλίας σε ελληνική εκδήλωση ήταν παραπάνω από επιτυχημένη. «Οι Ελληνες επιφύλαξαν στον Μάλκολμ Τέρνμπουλ υποδοχή σούπερ σταρ» έγραψε η εφημερίδα «Gold Coast Bulletin», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περισσότερα από 20.000 άτομα παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ και στην πλειονότητά τους αποθέωσαν τον πρωθυπουργό. Το Gold Coast Greek Festival είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο και προσφέρει στους επισκέπτες μια γερή δόση από Ελλάδα, συνδυάζοντας παραδοσιακές γεύσεις και ελληνική μουσική.

Φέτος πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου και χαρακτηρίστηκε από την εμφάνιση-έκπληξη του κ. Τέρνμπουλ. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν έκανε ένα τυπικό πέρασμα, αλλά κήρυξε την επίσημη έναρξη της ελληνικής γιορτής και έμεινε στον χώρο της εκδήλωσης σχεδόν δύο ώρεςsel 10 f3 souvlaki greekfestival greek.
Εκεί μίλησε με Ελληνόπουλα, φωτογραφήθηκε με ομογενείς, γεύτηκε αρνί στη σούβλα και στο… τσακίρ κέφι έσπασε πιάτα, παρέα με τον δήμαρχο Τομ Τέιτ! Μάλιστα, η σύντομη εναρκτήρια ομιλία τουΤέρνμπουλ ήταν περισσότερο ένας ύμνος για την Ελλάδα και κυρίως για την ομογένεια, την οποία επαίνεσε για την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτιστική συνεισφορά της στην Αυστραλία.

Καλές σχέσεις

sel 10 f4 img 4760 gallery 0Ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε διαδέχθηκε στην ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος και στον πρωθυπουργικό θώκο τον Τόνι Αμποτ. Ο απελθών πρωθυπουργός διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την (ισχυρή) ελληνική ομογένεια, ενώ το περασμένο Πάσχα γιόρτασε την Ανάσταση με τους ομογενείς και έψαλε το «Χριστός Ανέστη». Εξίσου καλές σχέσεις φαίνεται ότι διατηρεί και ο κ. Τέρνμπουλ. Ο 61χρονος είναι δικηγόρος και επιχειρηματίας και το δεύτερο πλουσιότερο μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ύψους 200.000.000 δολαρίων, σύμφωνα με την «Australian Financial Review».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...