Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

ΚΟΚΑ σε μεγάλα clubs από τον Αλβανό του Παλαιοκώστα

Η σύλληψη του 36χρονου που βοήθησε τον «Φαντομά» να αποδράσει με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό

Η σύλληψη του 36χρονου που βοήθησε τον «Φαντομά» να αποδράσει με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό

Εκανε το… αγροτικό του δίπλα στον «Φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα και συνεργάστηκε με τον μετέπειτα αυτόχειρα ληστή του Διστόμου Σπύρο Δραβίλα ένας από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, προτού ανοίξει τα φτερά του και αρχίσει να κινεί τα νήματα κυκλώματος που τροφοδοτούσε με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένου χασίς και skunk τα μεγάλα κλαμπ της Αττικής!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο 36χρονος Αλβανός κυκλοφορούσε με ψεύτικο όνομα και έπεσε στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών μαζί με έξι ομοεθνείς του και δύο Ελληνες σε επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα στην Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, στονf1 4 Γέρακα και τον Πειραιά. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 12 κιλά και 673 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από 13 κιλά κατεργασμένου χασίς, εννέα κιλά χασίς τύπου skunk, τέσσερις ζυγαριές και μία μεταλλική πρέσα για την τυποποίηση των ναρκωτικών.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα διέθετε τρεις Αλβανούς συνεργάτες στην Ολλανδία, οι οποίοι κανόνιζαν εκεί την αγορά μεγάλων ποσοτήτων και στη συνέχεια τις έστελναν στην Ελλάδα με τρόπο που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη. Τα ναρκωτικά που παραλάμβαναν οι συνεργοί του Αλβανού στενού συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκώστα (τον βοήθησε στη δεύτερη απόδρασή του από τον Κορυδαλλό) διακινούνταν σε γνωστά μπαρ και κλαμπ στο Μαρούσι, το Χαλάνδρι και άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, αλλά και στα ακριβά στέκια του Πειραιά.

Το πελατολόγιο

Η παράδοση γινόταν με ραντεβού που οι διακινητές έκλειναν με τους αγοραστές μέσω 33 κινητών τηλεφώνων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με ένα πιστόλι. Φαίνεται ότι είχαν μεγάλο πελατολόγιο, καθώς στα χέρια του αρχηγού βρέθηκε ηλεκτρονική ατζέντα με τα στοιχεία αγοραστών, μεταξύ των οποίων φέρεται ότι υπάρχουν και ονόματα-φωτιά, που θα κάνουν πολλούς κύριους και κυρίες από τους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας να χάσουν τον ύπνο τους!

f5 0f4 5

Για να μη δίνουν στόχο, τα μέλη του κυκλώματος έφταναν στο προκαθορισμένο ραντεβού πάντα με ταξί. Οι δύο Ελληνες οδηγοί των ταξί φέρεται ότι γνώριζαν ποιους μετέφεραν και για ποιον σκοπό, και να εισέπρατταν πλουσιοπάροχες αμοιβές γι’ αυτή την «εξυπηρέτηση». Οι ίδιοι συνελήφθησαν και τα ταξί τους κατασχέθηκαν μαζί με ακόμη ένα αυτοκίνητο.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, η συμμορία είχε εφαρμόσει ειδικό… μάνατζμεντ στην πώληση των ναρκωτικών, ρίχνοντας αρκετά την τιμή πώλησης και ανεβάζοντας την ποιότητα ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες! Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του γραμμαρίου κοκαΐνης είχε κατεβεί στα 45 ευρώ! Η πολιτική αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποδοτική, όπως προκύπτει από τα έσοδα των διακινητών που κατασχέθηκαν και έφταναν τα 62.900 ευρώ και 100 δολάρια!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ενώ για την εξάρθρωση της σπείρας έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ, στην οποία δόθηκαν τα στοιχεία των τριών Αλβανών συνεργών τους στηνf6 copy Ολλανδία και ήδη προσπαθούν να τους εντοπίσουν για να τους συλλάβουν.

«Είναι πρόωρη η διατύπωση συμπερασμάτων, καθώς είναι τεράστιο το υλικό της δικογραφίας και απαιτεί ενδελεχή μελέτη. Η πρώτη εικόνα που έχω σχηματίσει είναι ότι ο εντολέας μου έχει δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Αλβανού άλλοτε συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Επέστρεψε στην Ελλάδα με άλλο όνομα

f2 16Κεντρικό ρόλο είχε παίξει ο Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών στην απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού το 2006. Μάλιστα ο 36χρονος κακοποιός ήταν καταζητούμενος από την Ασφάλεια Αττικής, καθώς είχε νοικιάσει μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα το ελικόπτερο που χρησιμοποίησαν για να αποδράσουν από τις φυλακές ο Ελληνας φαντομάς και ο γνωστός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου (οι κακοποιοί τον είχαν απειλήσει ότι θα τον δολοφονούσαν αν δεν τους μετέφερε εκεί όπου ήθελαν) είχε αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον Αλβανό κακοποιό Panagiot Getian ως το δεύτερο άτομο που ήταν στο εσωτερικό του ελικοπτέρου και κρατούσε το όπλο με το οποίο τον απειλούσε. Παρά το γεγονός ότι ο Αλβανός είχε εμπλοκή στις μεγαλύτερες ομάδες νονών της νύχτας, που εκείνη την εποχή εξαρθρώνονταν, είχε καταφέρει να αποφύγει τη σύλληψη και να φτάσει στην πατρίδα του, όπου άλλαξε ακόμα και τα στοιχεία του.

Η φωτογραφία

Οπως αποδείχθηκε όμως, ο 36χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και συνέχισε τις παρανομίες, αυτή τη φορά οργανώνοντας τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς. Ωστόσο αποδείχθηκε σημαντική η παρατηρητικότητα ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ασφάλειας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους βασικούς διώκτες του επικίνδυνου κακοποιού. Οταν, μετά τη σύλληψή του, είδε τη φωτογραφία του, άρχισε να αναρωτιέται πού τον είχε ξαναδεί, καθώς το ψεύτικο ονοματεπώνυμο δεν του έλεγε κάτι. Η απάντηση δόθηκε λίγο αργότερα από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν ο στενός συνεργάτης του Παλαιοκώστα και εξετάζεται αν στο διάστημα κατά το οποίο ήταν καταζητούμενος βοηθούσε τον υπ’ αριθμόν 1 Ελληνα καταζητούμενο.

Ποιους θα κάψει η «κλειδωμένη» ατζέντα

Μια ηλεκτρονική ατζέντα κλειδωμένη με κωδικούς, στην οποία τα μέλη του κυκλώματος είχαν κολλήσει μια ετικέτα με την ένδειξη «πελάτες – στοιχεία», αναμένεται να αποκαλύψει τα ονόματα των μόνιμων πελατών που αγόραζαν συστηματικά κοκαΐνη από τους Αλβανούς διακινητές! Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που εξάρθρωσαν τη σπείρα έστειλαν την ηλεκτρονική ατζέντα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να την «ξεκλειδώσουν» οι ειδικοί, καθώς εκτιμούν ότι περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τη δράση της σπείρας που μοίραζε κοκαΐνη και χασίς στα ακριβά στέκια των βορείων προαστίων και του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εργαστηρίων για να διαπιστώσουν το εύρος της δραστηριότητας των εμπόρων ναρκωτικών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο η κλειδωμένη ατζέντα να περιέχει ακόμη και πολύ γνωστά ονόματα που αγόραζαν κόκα και η αποκάλυψή τους να προκαλέσει νέα θύελλα στα κοσμικά σαλόνια της πρωτεύουσας, ανάλογη με αυτή που ξέσπασε πρόσφατα όταν αποκαλύφθηκε το κύκλωμα της Μυκόνου.

 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ