Δωρεά Λάτση στην ΕΛ.ΑΣ.

Προσφορά ύψους 80.000 ευρώ για την άμεση επισκευή μοτοσικλετών και περιπολικών που είναι καθηλωμένα λόγω βλαβών

Σύντομα θα ξαναβγούν στους δρόμους εκατοντάδες οχήματα της Αστυνομίας που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών, χάρη στον εφοπλιστή Σπύρο Λάτση που εξέφρασε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την πρόθεσή του να δωρίσει το ποσό των 80.000 ευρώ για να επισκευαστούν!

Για τον λαβωμένο στόλο η πρόθεση αυτή που εκφράστηκε γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου ισοδυναμεί με ανάσα ζωής. Ερχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο για την Αστυνομία, που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 50% του στόλου της. Ο ετήσιος Προϋπολογισμός έχει… κουρευτεί σε σημαντικό βαθμό λόγω των μνημονιακών πολιτικών, με αποτέλεσμα να περικοπούν κατά πολύ και τα έξοδα για την επισκευή των οχημάτων, που έτσι κι αλλιώς τον εκτόξευαν στα ύψη.

Ομως, ο γνωστός εφοπλιστής (που και στο παρελθόν έχει βοηθήσει αρκετές φορές οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ.) έτεινε χείρα βοηθείας και έβαλε το χέρι στην τσέπη για να επισκευαστούν τα εκατοντάδες οχήματα της Αστυνομίας που είναι παροπλισμένα λόγω έλλειψης κονδυλίων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι με το ποσόν αυτό θα επισκευαστούν περίπου 300 μοτοσικλέτες των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ καθώς και 60 περιπολικά της Αμεσης Δράσης! Μάλιστα, οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η συντήρηση

Ωστόσο, παρά τις επισκευές που γίνονται με τη δωρεά του ομίλου Λάτση, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν καθηλωμένα εκατοντάδες μοτοσικλέτες και δεκάδες περιπολικά το μηνιαίο κόστος συντήρησης των οποίων φτάνει τα 100.000 ευρώ! Η Αμεση Δράση διαθέτει 1.300 μοτοσικλέτες και 180 περιπολικά, αλλά χάρη στην οικονομική ενίσχυση από τον όμιλο θα είναι ενεργά 120 περιπολικά και 800 μοτοσικλέτες. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζονται επισκευή ακόμη 400 δίκυκλα και 50 περιπολικά!

Πολλά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συμπληρώσει δεκαετία ή δεκαπενταετία στους δρόμους και έχουν γράψει πάνω από 350.000 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν πολλά προβλήματα. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια όπου αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι για να επισκευαστούν βλάβες, ώστε να μην κινδυνεύουν!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ