Στο μικροσκόπιο οι νεότερες τεχνικές της Χειρουργικής

Η εκπομπή «Ολα για την υγεία mou» δίνει απαντήσεις που απασχολούν πολύ κόσμο για το θέμα.

Εκτιμάται ότι όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια μικρή ή μεγάλη επέμβαση. Η εκπομπή «Ολα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται αύριο στις 16.50 από το Mega, ασχολείται με τη Χειρουργική και όλες τις νεότερες τεχνικές, και απαντά σε ερωτήματα, όπως πόσο ασφαλείς είναι σήμερα οι επεμβάσεις, πότε χρησιμοποιούνται τα ρομπότ στη Χειρουργική και αν θα είναι λιγότερο αιματηρές οι επεμβάσεις του μέλλοντος.

Καλεσμένη στην εκπομπή είναι μια αναισθησιολόγος, συνεργάτιδα ενός από τα κορυφαία νοσοκομεία στον κόσμο, της «Mayo Clinic», η οποία, αφού απαριθμεί τις μορφές αναισθησίας, εξηγεί γιατί σήμερα η διαδικασία αυτή είναι περισσότερο ασφαλής από ποτέ. Επίσης απαντά στο ερώτημα αν είναι δικαιολογημένος ο φόβος μας ότι ενδεχομένως δεν θα «ξυπνήσουμε» ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση.

Ενας γενικός χειρουργός που ασχολείται με τη ρομποτική Χειρουργική εξηγεί στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη πώς συντελέστηκε η επανάσταση στη Χειρουργική τα τελευταία χρόνια και από τις ανοιχτές, αιματηρές και με αυξημένες επιπλοκές επεμβάσεις περάσαμε στις επεμβάσεις μιας οπής και τα χειρουργικά ρομπότ. Οι ειδικοί παραθέτουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης και των ρομπότ, καθώς η χρήση τους περιορίζει σημαντικά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, τις ημέρες νοσηλείας αλλά και την επανεισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο τα επόμενα χρόνια.

Η ρομποτική Χειρουργική εφαρμόζεται κυρίως σε ουρολογικές παθήσεις αντρών και γυναικών, αλλά και σε όλες σχεδόν τις παθήσεις που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα των γυναικών. Στο στούντιο μιλά για τη ρομποτική Χειρουργική στον προστάτη, την ουροδόχο κύστη και τον νεφρό ένας χειρουργός – ουρολόγος και εξηγεί γιατί το χειρουργείο με ρομπότ βοηθά τους άντρες να διατηρήσουν ανέπαφα τα νεύρα της περιοχής ύστερα από μια προστατεκτομή, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν τη στυτική τους λειτουργία και να αποφύγουν το ενδεχόμενο ακράτειας. Από την πλευρά του, ο χειρουργός που ασχολείται με τις γυναικολογικές παθήσεις μιλά για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ρομποτικής Χειρουργικής στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων, καθώς και για το πότε υπάρχουν ενδείξεις για να γίνουν αυτά τα χειρουργεία.

Στην εκπομπή επίσης παρουσιάζονται όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον προεγχειρητικό έλεγχο, τη συμβολή της ρομποτικής Χειρουργικής στην αντιμετώπιση των καρδιολογικών παθήσεων, τη Μικροχειρουργική αλλά και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που καιροφυλακτούν ύστερα από ένα χειρουργείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ