Τρόμος από το Διάστημα

Ενας τεράστιος αστεροειδής αναμένεται να βρεθεί κοντά στη Γη στις 31 Οκτωβρίου

Ενας τεράστιος αστεροειδής αναμένεται να βρεθεί κοντά στη Γη στις 31 Οκτωβρίου

Μεγάλος αστεροειδής, διαμέτρου 470 μέτρων, αναμένεται να περάσει σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη την 31η Οκτωβρίου, όπου πολλές χώρες του δυτικού κόσμου γιορτάζουν το Halloween, μια γιορτή με μυστικιστική χροιά και σύμβολο τις κολοκύθες με τα τρομακτικά χαρακτηριστικά. Παρόλο που ο εν λόγω αστεροειδής δεν πρόκειται να απειλήσει τον πλανήτη μας, το γεγονός και μόνο έχει προκαλέσει ρίγη ενθουσιασμού στους φαν της γιορτής, που αρέσκονται σε οτιδήποτε τρομακτικό αυτές τις μέρες.

Ο αστεροειδής, που οι επιστήμονες βάφτισαν 2015 TB145, ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο ουράνιο σώμα που θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας έως το 2027, όπως επισήμανε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, εκπρόσωπος της οποίας διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα χτυπήσει τον πλανήτη μας αστεροειδής ή άλλο ουράνιο σώμα», στην προσπάθειά του να προλάβει τυχόν φημολογία περί καταστροφής του κόσμου.

Ο 2015 ΤΒ145

Εάν οι εκτιμήσεις σχετικά με το μέγεθός του είναι ακριβείς, ο 2015 TB145 είναι 28 φορές πιο ογκώδης από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ, που διείσδυσε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα τουλάχιστον με την ιστοσελίδα Earth and Sky.

Θα προσεγγίσει τη Γη από απόσταση περίπου 500.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 1,3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χωρίζει τον πλανήτη μας από τη Σελήνη. Το ουράνιο σώμα, ωστόσο, δεν θα είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού, όπως το φεγγάρι, όμως ερασιτέχνες αστρονόμοι μπορεί να το παρατηρήσουν με τη βοήθεια τηλεσκοπίων.
Ο αστεροειδής θα περάσει από κοντά μας στις 18.14 ώρα Ελλάδας.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ