Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Η «Μαρία» έφερε φουρτούνες στον Στέλιο Ιωάννου

Το υπό κράτηση πλοίο (έχει το όνομα της αδελφής του νεαρού εφοπλιστή) στη Σιγκαπούρη και οι ναυτιλιακές μπίζνες με τον Τζώνη Καλημέρη

Ο Στέλιος Ιωάννου δεν είναι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό όσο ο πατέρας του Δάκης ή ο αδελφός του Χρήστος. Οι περιπέτειες, όμως, που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή του εταιρία Soloi Inc. στη Σιγκαπούρη μάλλον δεν θα αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου οι Αρχές της χώρας έθεσαν υπό κράτηση ένα από τα σύγχρονα (κατασκευής 2010) supramax φορτηγά της εταιρίας, το 57.000 κόρων «Μαρία». Το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ φορτηγό κρατείται ύστερα από αίτηση τοπικού δικηγορικού γραφείου, αλλά οι λεπτομέρειες για τους λόγους που προκάλεσαν αυτό το γεγονός παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ωστόσο, κύκλοι της αγοράς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εικάζουν ότι η κατάσχεση του πλοίου οφείλεται σε αξιώσεις τρίτων από εκκρεμούσες οφειλές για παροχή υπηρεσιών. g45gw45g45t 2Στην αγορά πιθανολογείται ότι πρόκειται για συνέχεια μιας παλαιότερης δικαστικής διαμάχης.

Το 2009 το πλοίο ναυλώθηκε από την ιταλική εταιρία Michele Bottiglieri Armatore SpA. (που ιδρύθηκε το 2008 και μισθώνει πλοία για υπερπόντιες μεταφορές εμπορευμάτων), η οποία στη συνέχεια το υποναύλωσε στην αμερικανική εταιρία Progress Bulk Carriers. Ωστόσο η ναυτιλιακή του Στέλιου Ιωάννου φέρεται ότι αρνήθηκε στην Progress τη μετάβαση του πλοίου σε ορισμένα λιμάνια, με αποτέλεσμα η τελευταία να ανακαλέσει την εκτέλεση των πληρωμών του ναύλου.

Και οι τρεις πλευρές ενεπλάκησαν σε δικαστικούς αγώνες, υπό τριμερή διαιτησία, με την Bottiglieri να εγείρει απαιτήσεις περίπου 630.000 δολαρίων από την αμερικανική Progress, η οποία με τη σειρά της ανταπαίτησε 1.890.000 δολάρια.

Επίσης, η Bottiglieri είχε κάνει αίτηση κατάσχεσης του «Μαρία» για να διασφαλίσει την απαίτησή της ύψους 2.200.000 δολαρίων από την εταιρία του Στέλιου Ιωάννου – αίτηση την οποία αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε τον Μάρτιο του 2014.

Το «Μαρία» έχει προφανώς πάρει το όνομά του από τη μία αδελφή του Στέλιου, με την οποία διαχειρίζονται μαζί τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της οικογένειας, που περιλαμβάνουν μονάδες κυρίως στην Αθήνα, γνωστές και ως «ξενοδοχεία τσέπης» (Semiramis, Kefalari Suites, The Periscope κ.ά.).

Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ενασχόληση του Στέλιου Ιωάννου με τα ναυτιλιακά. Ο νεαρός επιχειρηματίας είναι ο πρόεδρος της Soloi, στην οποία διευθύνων σύμβουλος έχει διατελέσει ο Τζώνη Καλημέρης, πρώην σύζυγος της αδελφής του Μαρίας.

Πάθος με τη μουσική

Η εταιρία φέρεται ότι έχει σήμερα στόλο έξι πλοίων (τεσσάρων σύγχρονων φορτηγών supramax και δύο panamaxes υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Jinling της Κίνας) συνολικής χωρητικότητας περίπου 400.000.000 dwt.

Ο Στέλιος Ιωάννου -τον οποίον οι φίλοι του χαρακτηρίζουν χαλαρό και «cool», ένας εκ των οποίων είναι και ο Σάκης Ρουβάς- έχει μεγάλο πάθος με τα ταξίδια και την ηλεκτρονική μουσική.

g45gw45g45t 3Από τον Ιούλιο του 2011 είναι παντρεμένος με τη Λήδα Χατζηνικολάου, ένα απλό κορίτσι που εργαζόταν τότε ως στέλεχος στον τομέα προγράμματος του ΑΝΤ1.

Ο γάμος τους, που έγινε στο ιδιόκτητο εκκλησάκι της βίλας της οικογένειας Ιωάννου, στην Κέρκυρα, με παρευρισκομένους όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν αλλά και της διεθνούς εικαστικής αφρόκρεμας (ο πατέρας Δάκης είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες παγκοσμίως, γαρ), ήταν χαμηλών τόνων ως προς τη δημοσιότητα, όπως είναι και η ζωή του ζευγαριού.

Γι’ αυτό ίσως ο Στέλιος Ιωάννου φρόντισε ώστε το bachelor party να μη γίνει σε ελληνικό έδαφος αλλά στο Λας Βέγκας, λένε κάποιοι που θυμούνται εκείνη την εποχή αλλά και το ταξίδι.

Ο μεγάλος έρωτας, ο γάμος και το διαζύγιο

Η αδελφή του, η Μαρία Ιωάννου, ήταν ζευγάρι για 14 χρόνια με τον Τζώνη Καλημέρη – ένας γάμος που προήλθε από μεγάλο, κεραυνοβόλο έρωτα, τον οποίο συμπλήρωσαν τα δύο τους αγόρια, ο Λεωνίδας και ο Αλέξανδρος. g45gw45g45t 1Η διακριτική ζωή του ζεύγους τούς οδήγησε όμως πέρυσι σε ένα εξίσου διακριτικό και φιλικό διαζύγιο, προς μεγάλη έκπληξη όχι μόνο της κοσμικής Αθήνας αλλά και ανθρώπων του στενού τους περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα δε μετά την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας του Τζώνη Καλημέρη, την οποία το ζευγάρι αντιμετώπισε ενωμένο και που σύμφωνα με τους φίλους του ενίσχυσε περισσότερο τον δεσμό του.

Ο νυν σύμβουλος τηλεοπτικού περιεχομένου του ΑΝΤ1 έχει μακρά πορεία στην τηλεόραση (διευθυντής προγράμματος του MEGA, πρόεδρος της ΕΡΤ, διευθυντής τηλεόρασης του ALPHA). Ο πρώτος γάμος του ήταν με την ηθοποιό Κοραλία Καράντη. Μετά τον χωρισμό τους η σχέση του με την ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα αποτελούσε κοινό μυστικό.

Ανθρωπος της αγοράς

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι οι δυο τους έχουν βρεθεί πάλι μαζί, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν το διακεκριμένο τηλεοπτικό στέλεχος να είναι ζευγάρι με τη νεαρή δημοσιογράφο εκ Θεσσαλονίκης Ανθή Σαλαγκούδη.

Ευγενής, γοητευτικός, χαλαρός, με χιούμορ, άνθρωπος της αγοράς αλλά με υψηλή αισθητική, ρεαλιστής και καινοτόμος, ο Τζώνη Καλημέρης, εκτός από την ασχολία του με την τηλεόραση και τη ναυτιλία, είναι συνιδρυτής (μαζί με τον Τάσο Παπανδρέου) της εταιρίας Φιλοθέατον, που δραστηριοποιείται με παραγωγές σε τέσσερα αθηναϊκά θέατρα.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...