Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Στα άδυτα των σαϊεντολόγων

Το γιγάντιο οικοδομικό συγκρότημα στη Φλόριντα, η κατασκευή του οποίου άγγιξε τα 127.700.000 ευρώ, αποκαλείται «κτίριο των υπερδυνάμεων»

Το υπερπολυτελές διοικητήριο της σαϊεντολογίας στη Φλόριντα αποκαλύπτεται μέσα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πρόκειται για γιγάντιο οικοδομικό συγκρότημα 35.000 τ.μ., το οποίο, παρότι διαθέτει «μόνο» επτά ορόφους, όταν άνοιξε τις πύλες του το 2013 ήταν το ψηλότερο κτίριο στο Κλίαργουοτερ. Αρχισε να χτίζεται το 1998 και τα μέλη της σαϊεντολογίας χρειάστηκε να καταβάλουν 127.700.000 ευρώ για να το ολοκληρώσουν, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό των 88.000.000 ευρώ. 

43ewrfeasf 7
Το Flag Building, που είναι γνωστό και ως «κτίριο των υπερδυνάμεων», είναι χτισμέ-νο σε μεσογειακό αναγεννησιακό στιλ, με εσωτερικά τόξα από ιταλικό ασβεστόλιθο, έτσι ώστε να παραπέμπει στους μεγάλους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης. Αποτελείται από θεματικούς χώρους, καθένας από τους οποίους έχει ιδιαίτερη διακόσμηση και ξεχωριστό σκοπό. Στο μουσείο Sea Organization υπάρχει το γραφείο του ιδρυτή της σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, που πέθανε το 1986, με ξύλινη επένδυση, το οποίο αποτελεί αντίγραφο του γραφείου που είχε στο ιστιοφόρο «Apollo».

Οι επισκέπτες που περνούν την είσοδο της πνευματικής έδρας της σαϊεντολογίας βλέπουν μπροστά τους μια απέραντη αίθουσα, στην οποία ξεχωρίζουν ανθρωπόμορφα αγάλματα, που στόχο έχουν να φέρουν στη ζωή τις πεποιθήσεις της σαϊεντολογίας. Εσωτερικές σκάλες οδηγούν τον επισκέπτη σε βιβλιοπωλείο, όπου υπάρχουν βιβλία, αλλά και οι διαλέξεις του ιδρυτή της σαϊεντολογίας. Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος του κτιρίου απαρτίζονται από δωμάτια, γραφεία και αίθουσες διδασκαλίας που έχουν τέτοια χωρητικότητα, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν 1.000 μαθητές τη φορά. Στους πιο πάνω ορόφους του συγκροτήματος βρίσκονται περί τα 25.000 δωμάτια, όπου παρέχονται συμβουλές στους πιστούς της σαϊεντολογίας. Υπάρχει επίσης το Μεγάλο Παρεκκλήσι, στο οποίο τελούνται γάμοι και άλλες τελετές. Στον πέμπτο όροφο ξεχωρίζει ο χώρος που είναι αφιερωμένος στις «υπερδυνάμεις». Οι οπαδοί πληρώνουν για να λάβουν μέρος σε ειδικό πρόγραμμα, από το οποίο πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν ξεχωριστές ικανότητες.

Οι χώροι

Ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει περιστροφή με δεμένα μάτια σε προσομοιωτή έλλειψης βαρύτητας, αλλά και «τοίχο των οσμών», όπου οι πιστοί μαθαίνουν να ξεχωρίζουν διαφορετικές μυρωδιές. Στον έκτο όροφο υπάρχει μεγάλος κυκλικός διάδρομος, στον οποίο τρέχουν, προκειμένου να πετύχουν τη διαφώτιση. Ξεχωριστή θέση στο κτίριο έχει ο χώρος όπου εφαρμόζεται το «πρόγραμμα εξαγνισμού», που βοηθά τα μέλη να ξεπεράσουν τα πνευματικά ή τα ψυχικά τραύματα που τους έχουν προκαλέσει οι εξαρτήσεις από ναρκωτικές ή άλλες τοξικές ουσίες. 

43ewrfeasf 5
Οι πάνω όροφοι του νοτιοδυτικού πύργου του διοικητηρίου είναι οι πλέον πριβέ χώροι του διοικητηρίου. Προορίζονται μόνο για τα μέλη της σαϊεντολογίας που έχουν κάνει τις μεγαλύτερες δωρεές στην ιστορία της ύπαρξής της. Στη γύρω περιοχή δε, celebrities που είναι μέλη της οργάνωσης, όπως ο Τζον Τραβόλτα, έχουν χτίσει δικά τους σπίτια.

Τα πιστεύω και τα «δικαιώματα» 

Οπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων οι οπαδοί της πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή πίστης, πλάστηκαν με ίσα δικαιώματα. Εχουν αναφαίρετο δικαίωμα να πρεσβεύουν όποια θρησκεία επιθυμούν, να έχουν όποιες θρησκευτικές συνήθειες επιθυμούν και να τις εξασκούν όπως επιθυμούν. Να ζουν έτσι όπως επιλέγουν οι ίδιοι, να είναι πνευματικά υγιείς, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, να σκέφτονται ελεύθερα, να εκφράζονται ελεύθερα, να γράφουν ελεύθερα τη γνώμη τους, να σχολιάζουν τη γνώμη των άλλων ή να διαφωνούν με τη γνώμη των άλλων και να διαιωνίζουν το είδος τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...