Θεσσαλονίκη: Η πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου σε άνδρα

Ενιωθε «φυλακισμένος» σε ανδρικό σώμα επί 24 χρόνια και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα ζωή του ως γυναίκα

Ενιωθε «φυλακισμένος» σε ανδρικό σώμα επί 24 χρόνια και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα ζωή του ως γυναίκα! Για πρώτη φορά για τα δεδομένα της βόρειας Ελλάδας έγινε επέμβαση αλλαγής φύλου από άνδρα σε γυναίκα σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον 24χρονο διαπιστώθηκε διαταραχή φύλου από μικρή ηλικία, αλλά προτού μπει στο χειρουργείο χρειάστηκαν δύο χρόνια ψυχιατρικής παρακολούθησης, ενώ προηγήθηκε (το καλοκαίρι) επέμβαση θηλυκοποίησης προσώπου που συνδυάστηκε με ανοιχτό λίφτινγκ μετώπου με μείωση των οστών του μετώπου, μείωση στο πηγούνι, μείωση της γωνίας της γνάθου και ρινοπλαστική.

Η επέμβαση διήρκεσε μόλις πέντε ώρες, με νοσηλεία δύο ημερών! Με μια νέα μέθοδο που χρησιμοποίησε ο πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου και ομάδα χειρουργών στη διάρκεια της επέμβασης σχηματίστηκε κόλπος με κατάλληλο εύρος και βάθος καθώς και κλειτορίδα. Η χειρουργική επέμβαση περιλάμβανε επίσης ορχεκτομή, εκτομή του πέους, κολποπλαστική, κλειτοριδοπλαστική, χειλεοπλαστική. «Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι το εύρος είναι ανατομικά ιδανικό, υπάρχει αίσθηση της κλειτορίδας και δυνατότητα οργασμού, ενώ είναι περιορισμένες οι πιθανές επιπλοκές» λέει ο πλαστικός χειρουργός.

Παρόμοιες επεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, έχουν γίνει στην Αθήνα: «Παλιότερα γίνονταν στην Καζαμπλάνκα και μετά στο Λονδίνο. Εχω αντιμετωπίσει στην Αθήνα δύο περιστατικά που χειρουργήθηκαν στο Λονδίνο από άλλους συναδέλφους και στη συνέχεια παρουσίασαν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχω 10 άτομα που παρακολουθώ και είναι υποψήφιοι για αλλαγή φύλου και επίσης κάθε μήνα έχω δυο τρία νέα περιστατικά που ενδιαφέρονται να κάνουν επέμβαση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ