Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Διαγωνισμός» για κοφτερά μυαλά!

Ανθρωποι κάθε ηλικίας θα πάρουν μέρος στα τεστ IQ της MENSA για να εξασφαλίσουν μια θέση σε πανεπιστήμιο ή σε μεγάλες εταιρίες

Ανθρωποι κάθε ηλικίας θα πάρουν μέρος στα τεστ IQ της MENSA για να εξασφαλίσουν μια θέση σε πανεπιστήμιο ή σε μεγάλες εταιρίες

Στην «ουρά» θα μπουν αύριο, στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι κάθε ηλικίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στα τεστ IQ της MENSA, διεκδικώντας μια θέση στη λίστα με τα πιο «κοφτερά» μυαλά παγκοσμίως!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Με το βλέμμα σε πανεπιστήμια και θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, θα βάλουν τα δυνατά τους για να πετύχουν τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Τα τεστ απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών και σε άτομα άνω των 14, και θα γίνουν την Κυριακή στις 16.00 και τις 17.30, στο αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, με κόστος 30 ευρώ, ενώ για φοιτητές, μαθητές και ανέργους είναι 20 ευρώ. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει γονείς που θέλουν να μετρήσουν τις «δυνάμεις» των παιδιών τους, αλλά και ενήλικες που φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν το αποτέλεσμα του τεστ ως «διαβατήριο» για κάποιο ξένο πανεπιστήμιο ή για μια καλοπληρωμένη θέση σε εταιρία του εξωτερικού.

Μέλη διεθνούς ομάδας

«Πράγματι, ξένα πανεπιστήμια αναζητούν ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ενώ μεγάλες εταιρίες στο εξωτερικό θεωρούν προσόν για κάποιον υποψήφιο εργαζόμενο το να έχει περάσει το τεστ της MENSA. Στο εξωτερικό είναι πια συνηθισμένο να ζητούν οι εταιρίες το τεστ αυτό» λέει στην «Espresso» ο Λέανδρος Βατάκας, χειρουργός-οφθαλμίατρος και μέλος της MENSA.

Το ομαδικό τεστ IQ θα κρίνει ποια θα είναι τα επόμενα μέλη της διεθνούς ομάδας που απαρτίζεται από άτομα με… αξιοζήλευτο δείκτη νοημοσύνης. Το IQ αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την εισαγωγή στη MENSA και μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι. Τα τεστ δεν προϋποθέτουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, καθώς αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους, ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση.

Το αποτέλεσμα του τεστ είναι άκρως απόρρητο και το μαθαίνει μόνο ο ενδιαφερόμενος. «Η διόρθωση γίνεται μόνο ψηφιακά και τον βαθμό δεν τον γνωρίζει κανείς άλλος, αφού αποστέλλεται σε κλειστό φάκελο σε αυτόν ο οποίος το έχει κάνει. Μόνο ο ίδιος ξέρει πώς τα πήγε στο τεστ» προσθέτει ο κ. Βατάκας.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...