Αναστολή για την εγγύηση ζητεί η Βίκυ

Αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία επανέρχεται κανονικά η καταβολή των εγγυοδοσιών προκειμένου κατηγορούμενοι και κρατούμενοι να βρίσκονται εκτός κελιού, ζητεί ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη

Αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία επανέρχεται κανονικά η καταβολή των εγγυοδοσιών προκειμένου κατηγορούμενοι και κρατούμενοι να βρίσκονται εκτός κελιού, ζητεί ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Γιάννης Παγορόπουλος υποστηρίζει ότι είναι αυθαίρετη και άνευ αντικειμένου η απόφαση, καθώς, όπως λέει, δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τα capital controls. Τονίζει, επίσης, ότι είναι αδύνατο να καταβληθούν τα 50.000 ευρώ της εγγύησης που έχουν επιβληθεί στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου ως περιοριστικός όρος για την αποφυλάκισή της. Παράλληλα, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη θα καταθέσουν και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα χρηματικά ποσά που έχουν επιβληθεί από το καλοκαίρι θα πρέπει να καταβληθούν εντός πέντε ημερών από τη λήξη της τελευταίας απόφασης (σήμερα, δηλαδή) για «πάγωμα» των εγγυοδοσιών λόγω τραπεζικής αργίας. Στην κατηγορία αυτή ανήκει βέβαια η Βίκυ Σταμάτη, η οποία αποφυλακίστηκε στις 15 Οκτωβρίου.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ