Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αργοναυτική εκστρατεία υπερπαραγωγή

Η παράσταση «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας» με πρωταγωνιστές τους Στάνκογλου, Σβιτάιλο και Γιαννάτου, μάγεψε το κοινό στο Badminton

Η παράσταση «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας» με πρωταγωνιστές τους Στάνκογλου, Σβιτάιλο και Γιαννάτου, μάγεψε το κοινό στο Badminton

Σφοδρές επικές μάχες, ένα πλοίο που ρίχνεται στα μανιασμένα κύματα, μάγισσες, δράκοι, μυθικά πλάσματα και μία αίθουσα γεμάτη πιτσιρίκια που κερνούσαν ποπκόρν τις πεινασμένες Ορνιθες!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Μια θεατρική υπερπαραγωγή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες διεθνείς παραστάσεις είναι «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας», που έκανε πρεμιέρα το πρωί της περασμένης Κυριακής στο θέατρο Badminton.

2 146

Ο υπερήρωας Γιάννης Στάνκογλου πολέμησε γενναία ενάντια σε τέρατα, ενώ ο Ιβάν Σβιτάιλο, μισός άνθρωπος μισό άλογο σε ένα ιδιαίτερο και καλοδουλεμένο κοστούμι, έκλεψε τις εντυπώσεις.
Η Αργοναυτική Εκστρατεία ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από 12 φαντασμαγορικά σκηνικά και καλοραμμένα κοστούμια. Ισορροπώντας μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας σεναριακά, το έργο γοήτευσε το κοινό, με τη φαντασία του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη να ξεχωρίζει. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης έδωσε «κίνηση» στο πλοίο «Αργώ» κλυδωνίζοντάς το από τα άγρια κύματα της θάλασσας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών.

Εντυπωσιακές ήταν και οι μάχες στήθος με στήθος των συντρόφων του «μονοσάνδαλου» μυθικού ήρωα αλλά και η παρέλαση μια σειράς μυθικών πλασμάτων, όπως η μάγισσα Μήδεια (την υποδύεται η τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου), ο αποκρουστικός δράκος, το μυθικό κριάρι με τα τεράστια κέρατα και η ιερή ομιλούσα βελανιδιά που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην πλώρη της «Αργώς». Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων και ο Ζαχαρίας Καρούνης, που υποδύεται τον Ορφέα, τον καλό φίλο του Ιάσονα, παρουσίασαν το συναρπαστικό ταξίδι των Αργοναυτών από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας με σκοπό να κλέψουν το χρυσόμαλλο δέρας, αναβιώνοντας σκηνές από την ελληνική μυθολογία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου.

9915 01112015

Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Ελλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και στις φοβερές μάχες με τον δράκο στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας.

Η Αργοναυτική Εκστρατεία, ένας από τους πιο εμβληματικούς ελληνικούς μύθους, κατέχει θέση ισάξια με την «Οδύσσεια», την «Ιλιάδα» και τους άθλους του Ηρακλή. Τοποθετημένη χρονικά μια γενιά πριν από τον Τρωικό Πόλεμο, συνιστά, στην ουσία, μια «Οδύσσεια» πριν από την «Οδύσσεια».
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι πρωταγωνιστές αφήνουν τη σκηνή για δραματουργικούς λόγους και κατεβαίνουν ανάμεσα στο κοινό, όπως στο σημείο όπου ψάχνουν φαγητό για τις πεινασμένες Ορνιθες, με τα πιτσιρίκια να τους προσφέρουν γαριδάκια και ποπκόρν!

3 42

Ο Ιβάν Σβιτάιλο σε διπλό ρόλο, υποδύεται τον Ηρακλή αλλά εντυπωσιάζει κυρίως ως Κένταυρος Χείρωνας. Ο ηθοποιός (έγινε γνωστός από το «Κάτω Παρτάλι») έδωσε ρεσιτάλ κινησιολογίας περπατώντας στις μύτες των ποδιών του για αρκετή ώρα, γεγονός που, όπως αποκάλυψε στην «Εspresso», του προκαλεί φοβερό πόνο στα πέλματα.

Στον πολυπληθέστατο θίασο συμμετέχει επίσης και η 28χρονη Μυρτώ Κατσαφάδου, η κόρη των ηθοποιών Θοδωρή Κατσαφάδου και Χριστίνας Βαρζοπούλου, η οποία υποδύεται την Αφροδίτη. Τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος, ενώ την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός.

Ενθουσιασμένη η μικρή Φοίβη

Στο τέλος του έργου οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι χειροκροτούσαν ασταμάτητα τους φανταστικούς ήρωες! Ανάμεσά τους και η 6χρονη κόρη του Γιάννη Στάνκογλου και της συζύγου του Αλίκης Δανέζη Knutsen, η οποία στεκόταν όρθια και κοιτούσε με υπερηφάνεια τον διάσημο μπαμπά της. H γλυκιά Φοίβη τον επισκέφθηκε στο καμαρίνι του και αμέσως στρογγυλοκάθισε στην αγκαλιά του. Εδειχνε να απολαμβάνει τον κόσμο που είχε κατακλύσει τα παρασκήνια και χαιρόταν όταν παιδιά με τους γονείς τους ζητούσαν από τον Γιάννη Στάνκογλου να τους υπογράψει αυτόγραφα ή να φωτογραφηθούν μαζί του. Η σχέση μπαμπά και κόρης είναι μοναδική και όπως έχει αναφέρει ο πρωταγωνιστής της παράστασης, η Φοίβη είναι η μεγαλύτερη θαυμάστριά του και η αδυναμία του, όπως και η μικρότερη κορούλα του.

ss 14

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...