Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Back to the future!

Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη οδική ασφάλεια

Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη οδική ασφάλεια

Η Nissan με το IDS Concept παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα πρωτότυπο όχημα που ενσαρκώνει το όραμά της για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Δεν ήταν τυχαίο ότι την παρουσίαση του πρωτότυπου αυτού μοντέλου έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn, ο οποίος μάλιστα δήλωσε: «Οι επερχόμενες τεχνολογίες της Nissan θα φέρουν την επανάσταση τόσο στη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου όσο και στο μέλλον της κινητικότητας».

Με την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου και ασφάλειας των οχημάτων, καθώς και με την εφαρμογή κορυφαίων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI), η Nissan βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αυτοκινήτων, ενώ είναι μεταξύ των ηγετών στην ανάπτυξη πρακτικών – πραγματικών εφαρμογών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

139099 1 5 0

Οταν κάποιοι συγκρίνουν το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης με το παράδειγμα της απλής μεταφοράς επιβατών από το σημείο Α στο Β, η Nissan με το IDS Concept υπόσχεται ένα πολύ διαφορετικό όραμα. Ακόμα κι όταν ο οδηγός επιλέξει τον αυτόματο πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή στην επιτάχυνση γίνονται μιμούμενες το στιλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Γραμμική επιτάχυνση

Στη χειροκίνητη λειτουργία ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο και συναρπαστικό. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το Nissan IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη κι όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το Nissan IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

139102 1 5 0

Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης που διαθέτει, το σύστημα AI του Nissan IDS Concept επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη του Nissan IDS Concept παρέχει ό,τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος προκειμένου να απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης που είναι άνετη, ευχάριστη και ασφαλής.

Με το IDS Concept η Nissan τονίζει με τον καλύτερο τρόπο το όραμά της για εξάλειψη των ατυχημάτων, καθώς πάνω από το 90% των τροχαίων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων του Nissan IDSConcept, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη ασφάλεια σε σύγκριση με την κλασική οδήγηση από τον άνθρωπο.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

ss 14

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...