Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τζιχαντιστές πίσω από την πτώση του Α320;

Οι βρετανικές και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατέγραψαν φανατικούς ισλαμιστές να πανηγυρίζουν μετά την τραγωδία με το ρωσικό Airbus στο Σινά

Οι βρετανικές και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατέγραψαν φανατικούς ισλαμιστές να πανηγυρίζουν μετά την τραγωδία με το ρωσικό Airbus στο Σινά

Οι πανηγυρισμοί Βρετανών τζιχαντιστών που καταγράφηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ δίνουν τον τόνο στις αποκαλύψεις για την τραγωδία με το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο έκρηξη βόμβας προκάλεσε τη συντριβή του μοιραίου Airbus Α320.

Λίγα λεπτά μετά μετά την πτώση του αεροπλάνου, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατέγραψαν τις ζητωκραυγές των τζιχαντιστών που, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία και θεωρείται ότι μπορεί ακόμη να έπαιξαν ρόλο στην κατασκευή της βόμβας. Σε αντίστοιχες καταγραφές από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ακούγονται τζιχαντιστές τόσο να προαναγγέλλουν ότι κάτι θα συμβεί όσο και να πανηγυρίζουν μετά την τραγωδία.

Παρότι επισήμως δεν δίνεται ως αιτία της συντριβής η έκρηξη βόμβας, ολοένα και περισσότερα στοιχεία οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο καταγραφής από τα μαύρα κουτιά του Α320 ένας θόρυβος, που χαρακτηρίζεται «ξένος» και πιθανότατα είναι αυτός της έκρηξης βόμβας, ενισχύει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης. Κάτι που μάλλον δεν ήταν δύσκολο, καθώς η ασφάλεια του αεροδρομίου στο Σαρμ ελ Σέιχ αποδεικνύεται «τρύπια». Βρετανοί φέρεται ότι πλήρωσαν ακόμη και λιγότερα από 20 ευρώ, για να βρεθούν στην αίθουσα αναχωρήσεων, χωρίς διαδικασίες ελέγχου. Οπως αναφέρουν καταγγελίες, πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της ασφάλειας παίζουν παιχνίδια στα κινητά τους εν ώρα υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούν τις κάμερες ασφαλείας ή να αφήνουν κόσμο να περνά χωρίς έλεγχο.

Εξάλλου, σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ότι τον Αύγουστο 300 μέτρα χώρισαν τους επιβάτες αεροσκάφους από τον θάνατο. Τόσο κοντά τους πέρασε πύραυλος, τον οποίο είχαν εκτοξεύσει οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο άσκησης. Το κακό αποφεύχθηκε χάρη στην ετοιμότητα του πιλότου του αεροσκάφους, ο οποίος έκανε απότομη μανούβρα. Παρ’ όλα αυτά, τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν εκπτωτικά πακέτα, κατά 280 ευρώ, σε όποιον θελήσει να πάει διακοπές σε χλιδάτα ξενοδοχεία στο Σαρμ ελ Σέιχ. Για μια εβδομάδα all inclusive, το άτομο χρεώνεται με 520 ευρώ, έναντι 800 που ήταν η αρχική τιμή.

Τα σκίτσα του «Charlie Hebdo» που εξόργισαν το Κρεμλίνο

s 9

Σάλος στη Ρωσία από σκίτσα του περιοδικού «Charlie Hebdo», που αναφέρονται στην αεροπορική τραγωδία αλλά κρίθηκαν προσβλητικά από το Κρεμλίνο, εκπρόσωπος του οποίου έκανε λόγο για «βλασφημία». Στο ένα από αυτά εμφανίζονται τμήματα του μοιραίου αεροσκάφους καθώς και ένας επιβάτης να πέφτουν πάνω σ’ έναν μουσάτο άντρα με ενδυμασία τζιχαντιστή. Στο σχόλιο που συνοδεύει το σκίτσο αναφέρεται: «ISIS: Η ρωσική αεροπορία εντατικοποιεί τους βομβαρδισμούς». Στο άλλο σκίτσο εμφανίζεται ένα κρανίο μπροστά στα συντρίμμια του αεροπλάνου και αναφέρει: «Οι κίνδυνοι (να ταξιδεύεις) με τη χαμηλού κόστους Ρωσία.

Επρεπε να ταξιδέψω με την Air Cocaine». Το δεύτερο μέρος του σχολίου αφορά την περίπτωση δύο Γάλλων πιλότων, που διέφυγαν από τη Δομινικανή Δημοκρατία, παρότι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για μεταφορά και εμπόριο ναρκωτικών. Ο επικεφαλής του περιοδικού Ζεράν Μπριάν απάντησε ότι το έντυπο είναι -μεταξύ άλλων- «άθεο», οπότε δεν σημαίνει κάτι γι’ αυτό ο όρος «βλασφημία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...