Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Πρίγκιπας Χάρι: Ο δικηγόρος της «Daily Mirror» τον κόλλησε στον τοίχο στην...

Στον τοίχο «κόλλησε» τον Χάρι η υπεράσπιση της εφημερίδας...

Άκης Παυλόπουλος για το τροχαίο της Χριστίνας Σούζη: «Τρομάξαμε»

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη, είχε ένα τροχαίο...

«Μαύρο Ρόδο»: Η Φιλαρέτη κρατάει στα χέρια της τα αποτελέσματα του DNA

Η Ελισάβετ μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία και...

Στη φυλακή ο λογιστής των μασόνων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

Σε επταετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην λογιστής των μασόνων...

Ανεργος «έφαγε» 22 μήνες για ένα εισιτήριο

Θεσσαλονίκη:Ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η «καμπάνα» ήταν με τριετή αναστολή

Θεσσαλονίκη:Ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η «καμπάνα» ήταν με τριετή αναστολή

Για ένα εισιτήριο που δεν είχε κόψει σε αστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών ένας άνεργος επιβάτης, ο οποίος εντοπίστηκε από τους ελεγκτές. Η «καμπάνα» του δικαστηρίου ήταν με τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα βέβαια να αφεθεί ελεύθερος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

«Αυτό που κάνουν είναι ποινικοποίηση της φτώχειας. Η ποινή που επιβλήθηκε σ’ εμένα ήταν για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος!» υποστηρίζει αγανακτισμένος μετά την καταδίκη του ο άνεργος Βαγγέλης Κιτσώνης. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ψευδή q 13καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις μέσα στο αστικό λεωφορείο της γραμμής 11 του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, όταν δύο ελεγκτές που του έκαναν έλεγχο είδαν πως δεν είχε πληρώσει εισιτήριο.

Τι κι αν έλεγε ότι είναι άνεργος και πήγαινε σε ραντεβού για να βρει δουλειά, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, δείχνοντας μάλιστα την κάρτα ανεργίας του; Οι ελεγκτές δεν τον άφηναν να φύγει. Μαζί με έναν συνεπιβάτη, που κατέθεσε υπέρ του, κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, όπου οι δύο πλευρές αλληλομηνύθηκαν.

Το απίστευτο περιστατικό είχε γίνει στις 11 Μαΐου 2011 και ο επιβάτης κατέθεσε μήνυση για παράνομη κράτηση και εξύβριση σε βάρος των ελεγκτών του ΟΑΣΘ. Ωστόσο, εκείνοι κατέθεσαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στον ίδιο και τον συνεπιβάτη του, που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

«Η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά μου δεν ήταν επιλήψιμη. Η δική μου μήνυση μπήκε στο αρχείο και εκδικάστηκε μόνο αυτή των ελεγκτών. Εγώ υπερασπίστηκα το νόμιμο δικαίωμά μου να κάνω μήνυση για απρεπή συμπεριφορά, αλλά το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ελεγκτές κινήθηκαν μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους» λέει ο κ. Κιτσώνης.

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Φλωρινιώτης πριν από 10 ημέρες: «Ο γιατρός είπε στην κόρη μου να με πάρουν να πεθάνω σπίτι»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης δέκα περίπου ημέρες πριν φύγει από...

Ο νεαρός συνόδευσε τη γιαγιά του και γνωστή δημοσιογράφο στο Ηρώδειο

Ο νεαρός πήγε στο Ηρώδειο συνοδευόμενος από τη γιαγιά...

«Στην κηδεία του Αλέξανδρου Ωνάση, πήγα ντυμένη ως υπηρέτρια της οικογένειας και συνάντησα τη Τζάκι»

Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε Ελληνίδα δημοσιογράφος για...

Τέλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την εκπομπή της Καινούργιου; Οι δηλώσεις του θα συζητηθούν

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε αν θα συνεχίσει τη νέα...

Ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη λύγισε: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης ήταν και...

Γέννησε η Μαρκέλλα Γιαννάτου

Μανούλα έγινε η Μαρκέλλα Γιαννάτου.Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο...

Η Άννα Φλωρινιώτη «σπάει» τη σιωπή της: «Μετά την τρίτη δόση τον πήρε η κάτω βόλτα»

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του αγαπημένου...

Συντετριμμένες οι κόρες της Νόνικας Γαληνέα στο τελευταίο αντίο της

Δύσκολες ώρες έζησαν οι κόρες και τα εγγόνια της...