Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Νικολούλη, αυτή η κατίνα»

Ο βιογράφος του Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, επιτίθεται στην Αγγελική λέγοντας ότι «ξεκίνησε τον διασυρμό του συλλέκτη, για να γίνει απλά και μόνο γνωστή»

Ο βιογράφος του Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, επιτίθεται στην Αγγελική λέγοντας ότι «ξεκίνησε τον διασυρμό του συλλέκτη, για να γίνει απλά και μόνο γνωστή»

Με μια οργισμένη ανάρτηση που δημοσίευσε στον διαδικτυακό λογαριασμό του το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Ιόλα, επιτίθεται άγρια στην Αγγελική Νικολούλη: «Σαν σήμερα: Αυτή η Κατίνα που βλέπετε είναι η Αγγελική 5 8Νικολούλη!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Μια άγνωστη τότε δημοσιογράφος (1985) αστυνομική συντάκτης στον “Ελεύθερο Τύπο”, η οποία ξεκίνησε τον διασυρμό του Αλέξανδρου Ιόλα, για να γίνει απλά και μόνο γνωστή. Στη φωτό έχει πάρει αγκαζέ τον Αντώνη Νικολάου, ντυμένο Μαρία Κάλλας, και έχουν πάει μαζί στον προϊστάμενο Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας κ. Στάμο. Και καμαρώνει!» έγραψε ο γνωστός έμπορος έργων τέχνης στο facebook, δημοσιεύοντας μάλιστα και μια αρχειακή φωτογραφία.

Η άκρη του τούνελ αυτής της κόντρας μεταξύ του έμπιστου φίλου του κοσμοπολίτη συλλέκτη με τη «Μις Μαρπλ» πάει πολλά χρόνια πίσω.

Ο στενός φίλος του παγκοσμίου φήμης Ελληνα γκαλερίστα ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας. Και ποιος άλλος εκτός από τον μάρτυρα της συγκλονιστικής ζωής του εκκεντρικού συλλέκτη θα μπορούσε να μιλήσει για εκείνη τη δύσκολη εποχή;

4 22Οπως, λοιπόν, ισχυρίζεται: «Η Αγγελική Νικολούλη ήταν η μόνη δημοσιογράφος που πίστεψε τις κατηγορίες του Αντώνη Νικολάου εναντίον του Ιόλα. Εκείνος τριγυρνούσε με μια σακούλα σπασμένα αρχαία και ισχυριζόταν ότι ο συλλέκτης ήταν αρχαιοκάπηλος. Ο Ιόλας τον είχε προηγουμένως πετάξει από την έπαυλή του (όπου εργαζόταν ως διακοσμητής), καθώς είχε διαπιστώσει ότι από τη βίλα του είχαν εξαφανιστεί σημαντικές αρχαιότητες, δηλωμένες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, κοσμήματα και χρήματα, μέρος των οποίων εντοπίστηκε από την Αστυνομία στο σπίτι του νεαρού τότε Νικολάου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που κυκλοφορούσε στους δρόμους ντυμένος Μαρία Κάλλας, με ένα μαγνητόφωνο στο χέρι να παίζει άριες».

Οπως αφηγείται ο Νίκος Σταθούλης στην «Espresso» (με αφορμή τα 30 χρόνια από την πολυτάραχη δίκη του Ιόλα), ο Νικολάου είχε εκδιωχθεί κακήν κακώς και από το σπίτι του Γιάννη Τσαρούχη στο Παρίσι, χωρίς να γνωρίζει το γιατί.
«Ολοι οι εκδότες μεγάλων εφημερίδων δεν του έδιναν σημασία. Εκτός από τη νεαρή ρεπόρτερ Νικολούλη, που πήγε μαζί του στην Εισαγγελία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης» θυμάται ο έμπορος τέχνης και βιογράφος.

Ο Ιόλας κατηγορήθηκε για σοβαρά αδικήματα όπως παιδεραστία, αρχαιοκαπηλία και χρήση ναρκωτικών. Απαλλάχτηκε από την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Οι υπόλοιπες δεν εκδικάστηκαν ποτέ γιατί πέθανε.
«Με την κυρία Νικολούλη δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Αν ζητήσει συγγνώμη για τότε, θα γίνει η καλύτερή μου φίλη, γιατί συνέβαλε στο να αποκτήσει ο συλλέκτης το κύρος του μύθου! Βλέπετε, ο Ιόλας είχε να κάνει με την αθανασία, ενώ εκείνη με το εφήμερο» δήλωσε στην «Espresso» o βιογράφος του συλλέκτη.

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...