«Καθημερινά και απλά»

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 και η θεματική ενότητα για τον δημόσιο θηλασμό που είχε τεράστια απήχηση

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 και η θεματική ενότητα για τον δημόσιο θηλασμό που είχε τεράστια απήχηση

Ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας εκπομπής της ΕΡΤ3 «Καθημερινά και απλά», που μεταδίδεται εδώ και μία εβδομάδα, από τις 11.00 ως τις 12.30.

Μάλιστα, ένα από τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν οι παρουσιαστές Ελσα Ποιμενίδου και Χάρης Αρβανιτίδης στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας τους on air ήταν ο δημόσιος θηλασμός και είχε τεράστια απήχηση. Οι ιθύνοντες της καθημερινής εκπομπής δέχτηκαν χιλιάδες τηλεφωνήματα από τον κόσμο, ειδικά από μητέρες. Πολλές Ελληνίδες ένιωσαν ότι βρήκαν επιτέλους ένα βήμα για να μιλήσουν σχετικά με τον δημόσιο μητρικό θηλασμό, ο οποίος συχνά κατακρίνεται, ενώ θα έπρεπε να επαινείται ως ύψιστο αγαθό φροντίδας από τη μάνα προς το παιδί.

Προκειμένου να φύγουν οι όποιοι ενδοιασμοί και «ρατσισμός» απέναντι στις μητέρες που θηλάζουν δημόσια τα παιδιά τους, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής δίνουν φωνή και αυτή την εβδομάδα στις μητέρες, σε γιατρούς, κοινωνιολόγους, στους φωτεινούς ποιμένες της Εκκλησίας μας και σε ψυχολόγους, που θα μιλήσουν για το ίδιο θέμα. «Δυστυχώς, ακόμη και στις μέρες μας υπάρχει καχυποψία για τον δημόσιο θηλασμό, παρότι δεν υπάρχει πιο γλυκιά και φυσική εικόνα απ’ αυτήν» λέει η Ελσα Ποιμενίδου. «Ομως, οι άνθρωποι δεν κάνουν καλούς λογισμούς. Με τον Χάρη θελήσαμε να σπάσουμε τα ταμπού και να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα. Τα παλιά χρόνια οι μαμάδες θήλαζαν τα παιδιά τους στα χωράφια με μόχθο, κούραση, σοφία και αγάπη.

Σήμερα, με τη σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα να τρέχει σε γοργούς ρυθμούς, υπάρχει συστολή, ντροπή για κάτι τόσο φυσιολογικό. Πόσο επηρεάζει δηλαδή την αισθητική μας; Πόσο προκαλεί την ηθική μας να δούμε μια μαμά να θηλάζει το παιδί της σ’ ένα πάρκο με προσοχή και συνέπεια;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος. Η Ελσα Ποιμενίδου εργάζεται στην ΕΡΤ3 τα τελευταία πέντε χρόνια. Το διάστημα που το κανάλι ήταν κλειστό προτίμησε να διδάξει σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. «Η επιστροφή μου στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία και ειδικότερα στην ΕΡΤ3 με έχει γεμίσει με χαρά. Κατάγομαι από την Πέλλα και ξέρω τι σημαίνει το κρατικό κανάλι για τον κάτοικο της Κομοτηνής, της Φλώρινας, της Βέροιας. Για τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ψαρά, τον φοιτητή. Είναι αδιανόητο στη Θράκη να βλέπουν και να ακούνε τουρκικά κανάλια και ραδιόφωνα, στη Φλώρινα αλβανικά και στα σύνορα σταθμούς από τα Σκόπια. Αυτό θα αλλάξει για την Ελλάδα, τους πολίτες, τις ρίζες μας και την κουλτούρα μας».

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ