Ο… ΕΝΦΙΑ των Ι.Χ.!

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τα τέλη κυκλοφορίας

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τα τέλη κυκλοφορίας


Αυξήσεις-σοκ για σχεδόν όλα τα οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, αλλά και αυξήσεις για τα Ι.Χ. που πήραν πινακίδες από το 2005 έως το τέλος Οκτωβρίου 2010 και είναι άνω των 1.357 κυβικών προβλέπει ο λογαριασμός-φωτιά για τα τέλη κυκλοφορίας τους 2016!
Επίσης 97.000 Ι.Χ. που ταξινομήθηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 30ή Οκτωβρίου 2010 και τα οποία εκπέμπουν ρύπους από 90 έως και 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα θα πληρώσουν για πρώτη φορά τέλη, αν και απαλλάσσονταν. Με τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή περιορίζεται και η απαλλαγή για τα υβριδικά. Ειδικότερα, οι αλλαγές είναι οι εξής:

  • Για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από το 2006 έως και τις 31 Οκτωβρίου του 2010 και είναι άνω των 1.358 κυβικών προβλέπεται αύξηση των τελών από 30 έως 60 ευρώ.
  • Για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά προβλέπεται η αύξηση των τελών από 0,08 έως 0,32 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν. Προβλέπεται και μείωση του ορίου απαλλαγής από τα τέλη για τα ΙΧ που εκπέμπουν 90 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα αντί για τα 100 γραμμάρια που ισχύει σήμερα.
  • Για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει έως το τέλος του 2000 και είναι άνω των 1.358 κυβικών προβλέπεται μείωση των τελών από 15 έως 90 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό.
  • Για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από το 2001 έως και το 2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών προβλέπεται μείωση των τελών από 30 έως 70 ευρώ.
  • Για υβριδικά οχήματα μειώνεται το όριο της απαλλαγής από τα τέλη στα 1.549 κ.εκ. από τα 1.929 κ.εκ., ενώ γι’ αυτά τα ΙΧ μειώνεται και η έκπτωση από τα τέλη από50% σε 40%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.