Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ούρλιαξε «δεν είναι αγόρι μου» και ανατινάχθηκε

Η Χασνά Αϊτμπουλαχσέν, ξαδέρφη του μακελάρη, ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Σεν Ντενί

Η Χασνά Αϊτμπουλαχσέν, ξαδέρφη του μακελάρη, ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Σεν Ντενί

Προσβεβλημένη, ούρλιαζε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, όπου είχε στήσει τη γιάφκα της στο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί, ότι ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ δεν είναι το αγόρι της.

Μετά, λύγισε στη σκέψη του θανάτου, φωνάζοντας «Βοηθήστε με!», αλλά στο τέλος, αλαλάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και έγινε η πρώτη γυναίκα καμικάζι που ww 3δρα σε γαλλικό έδαφος.

Η 26χρονη Χασνά Αϊτμπουλαχσέν, η οποία πιστεύεται από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ότι ήταν η επικεφαλής ενός τέταρτου τρομοκρατικού πυρήνα, που ήταν έτοιμος να εξαπολύσει νέες επιθέσεις στην πόλη του φωτός, διαμελίστηκε και το κεφάλι της εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και κύλησε στον πλακόστρωτο δρόμο, μπροστά από το κτίριο της οδού Κορμπιγιόν 8, σοκάροντας ακόμα και τους άνδρες της ασφάλειας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η ξανθιά Γαλλομαροκινή έδειχνε χαλαρή και είχε πάει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε κοντινό φαστ φουντ αμερικανικής αλυσίδας για να αγοράσει φαγητό. Η Αϊτμπουλαχσέν ήταν ξαδέρφη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και χαρακτηρίζεται από φίλους της «εξωστρεφής», που απολάμβανε τις χαρές της ζωής. Σύμφωνα με μαρτυρίες στα γαλλικά μέσα, έπινε αλκοόλ και το παρατσούκλι της ήταν «cowgirl», επειδή λάτρευε τα μεγάλα καουμπόικα καπέλα.

Η οικογένεια της Χασνά έφυγε από το Μαρόκο και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1973 και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό προάστιο του Κλισί-λα-Γκαρέν, όπου και μεγάλωσε.

Ζούσε με τη μητέρα της

Οι γονείς της φέρεται ότι είναι χωρισμένοι και αυτή ζούσε με τη μητέρα της, ωστόσο επισκεπτόταν συχνά τον πατέρα της, ο οποίος έμενε στη Μοζέλ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πολ Βερλέν στη Μετς, ενώ έκανε καριέρα στον τομέα των κατασκευαστικών εταιριών, αναλαμβάνοντας μάλιστα και το πόστο της διευθύντριας της Beko Construction, η οποία ωστόσο έκλεισε πέρυσι.

Από αναρτήσεις της στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τζιχάντ, ενώ φέρεται ότι είχε εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον να ταξιδέψει στη Συρία. Οι γαλλικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ήταν στη λίστα με τα άτομα των οποίων παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Αναγνωρίστηκε το πτώμα του Αμπαούντ

sd 3Ο ύποπτος ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους στο Παρίσι επιβεβαιώθηκε ότι περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή της αστυνομίας στο προάστιο Σεν Ντενί. «Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ (φωτό) αναγνωρίστηκε έπειτα από σύγκριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε αυτόν ανήκει το πτώμα που ανακαλύφθηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Ο 28χρονος Βέλγος τζιχαντιστής, ο οποίος είχε καυχηθεί για την οργάνωση επιθέσεων στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και είχε περάσει από την Ελλάδα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που συμπλήρωσε ότι ο τζιχαντιστής «είχε εμπλοκή σε τέσσερις από τις έξι επιθέσεις που απετράπησαν στη Γαλλία από την άνοιξη».

Η γαλλική αστυνομία πίστευε αρχικά ότι βρισκόταν στη Συρία, γεγονός που αποδόθηκε από τον Καζνέβ στην έλλειψη πληροφόρησης από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Στις 16 Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι μυστικές υπηρεσίες χώρας εκτός Ε.Ε. μας ειδοποίησαν ότι γνώριζαν για την παρουσία του στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κάλεσε την Ευρώπη να συνέλθει και να συστρατευτεί απέναντι στην τρομοκρατία.

Θρήνος για τις δίδυμες

ddd 3

«Είναι σκληρό για μια μητέρα να θάψει το παιδί της, αλλά το να θάψει δύο παιδιά είναι αδιανόητο». Με αυτήν τη φράση ο δήμαρχος του Εξ Σιρ Βιεν, Ρενέ Αρνό, συλλυπήθηκε τη μητέρα των δίδυμων Εμιλι και Σαρλότ Μοντ (φωτό) που σκοτώθηκαν στην επίθεση των τζιχαντιστών στο μπαρ Carillon του Παρισιού. Τώρα η οικογένειά τους ετοιμάζεται να τις θάψει.

 «Τύμπανα πολέμου» στην ανατολική Μεσόγειο

Πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο αποφάσισαν οι ΗΠΑ, αλλάζοντας γραμμή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, την ίδια ώρα που η Ευρώπη λαμβάνει μέτρα για κάθε ενδεχόμενο, καθώς οι αρχές ασφαλείας φοβούνται νέο αιματοκύλισμα από τους ισλαμιστές.
Την αναγγελία αλλαγής πολιτικής στο θέμα του ISIS έκανε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ και ήταν ξεκάθαρος: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής μας. Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι έτοιμος να κάνει περισσότερα, ακόμη και στο έδαφος».

Εν τω μεταξύ, σε πολεμική ετοιμότητα μπαίνουν η μία χώρα μετά την άλλη στην Ευρώπη, καθώς Europol και FBI μιλούν για «πιθανό» ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Πιθανοί στόχοι

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η Σκάλα του Μιλάνου, αλλά και όλοι οι χώροι συνάθροισης σε Ρώμη και Μιλάνο είναι πιθανοί στόχοι, ενώ έχει διπλασιαστεί η προσωπική ασφάλεια του Πάπα Φραγκίσκου. Την ίδια ώρα, με νέο βίντεό του το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με βομβιστικές ενέργειες τη Νέα Υόρκη.

Προειδοποίηση για επιθέσεις με χημικά όπλα

Ανατριχίλα προκαλεί η προειδοποίηση, από τα πιο επίσημα χείλη στη Γαλλία, ότι οι τρομοκράτες μπορεί να κάνουν χρήση και χημικών όπλων. Επιθέσεις με «χημικά ή βακτηριολογικά όπλα» είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, τόνισε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ζητώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, έξι ημέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, η οποία και τελικά ψηφίστηκε.

«Μπορεί επίσης να υπάρχει ο κίνδυνος των χημικών ή βακτηριολογικών όπλων. Είναι η ώρα, περισσότερο από ποτέ, να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιριών» τόνισε ο Βαλς. «Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ιστορία μάς έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει. Αλλά σε έναν νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο» τόνισε.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης, όπως μετέδωσε το France Inter, οι αστυνομικοί θα μπορούν να οπλοφορούν ακόμα κι όταν είναι εκτός υπηρεσίας, αφού ωστόσο φέρουν το αστυνομικό σήμα και έχουν ενημερώσει προηγουμένως τους ανωτέρους τους.

Ελεύθερος ο θρησκόληπτος μουσουλμάνος από τη Θράκη

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρέθηκε ένας Ελληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και απελάθηκε στη χώρα μας. Οι Τούρκοι πράκτορες παρακολουθούσαν επί τουλάχιστον δύο μήνες τον 40χρονο Ελληνα, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν αρχικά να ζητιανεύει σε διάφορα τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στα σύνορα με τη Συρία. Οταν τον συνέλαβαν, ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές, που ζήτησαν αμέσως την έκδοσή του. Χθες το πρωί στους Κήπους του Εβρου τα στελέχη της ΕΥΠ παρέλαβαν τον ύποπτο από τους Τούρκους συναδέλφους τους και τον μετέφεραν στην Αθήνα, όπου ανακρίθηκε για τυχόν σχέσεις με το ISIS.
Από την ανάκρισή του αλλά και από τις μαρτυρίες όσων τον γνώριζαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για θρησκόληπτο, ο οποίος περιφερόταν στα τουρκικά τζαμιά ακούγοντας κηρύγματα αλλά και ζητώντας χρήματα από τους πιστούς! Ετσι, αργά χθες το απόγευμα ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Captagon: Το ναρκωτικό που κάνει τέρατα τους τζιχαντιστές

fdgdfg

Πώς μπορούν άνθρωποι να σκοτώνουν συνανθρώπους τους χωρίς να λυγίζουν μπροστά στις κραυγές και στα παρακάλια; Αυτό το ερώτημα, καθώς και αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την καρδιά του Παρισιού ως «άτομα με κενά βλέμματα» τροφοδοτούν το σενάριο ότι οι τρομοκράτες ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν γάζωναν ανθρώπους.

Σύμφωνα με το γαλλικό L’ Express, πηγές της γαλλικής Δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί τοξικολογικές εξετάσεις στα πτώματα των καμικάζι, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμα γνωστά. Πάντως, οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες που έδρασαν στο Παρίσι αποδεικνύεται, μέσω μαρτυριών, ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι ειδικοί σε θέματα ναρκωτικών δεν αποκλείουν να είχαν κάνει χρήση του Captagon (φωτό), γνωστού ως «ναρκωτικού των τζιχαντιστών», το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από τους μαχητές στη Συρία. «Απορροφάται από τη στοματική κοιλότητα με χάπια ή σε υγρή μορφή με σύριγγα και χρησιμοποιείται, όπως όλες οι αμφεταμίνες, ως διεγερτικό» εξηγεί ο Μαρκ Βαλέρ, ψυχίατρος στο Παρίσι. Εκτός από την ευφορία, αυτή η ουσία, η επήρεια της οποίας διαρκεί ακόμα και 48 ώρες, καταργεί την ανάγκη για ύπνο και για φαγητό. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το μέτωπο της Συρίας, όσοι κάνουν χρήση δείχνουν να μην πονούν ακόμα και όταν τους χτυπούν οι αντίπαλοι.

Σύμφωνα με το FranceTVInfo, το οποίο επικαλείται τον Λιβανέζο ψυχίατρο Ραμζί Χαντάντ, οι χρήστες όταν παίρνουν το ναρκωτικό βρίσκονται σε ντελίριο, έχουν επιθετικότητα και προβληματική συμπεριφορά. Τέλος, όπως τονίζουν, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρει κανείς αυτήν την ουσία, αφού μπορεί να παρασκευαστεί ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις χημείας.

Την ίδια στιγμή ωστόσο το Captagon μπορεί να «προδώσει» την παρουσία τζιχαντιστών. Ιταλοί ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό μπορεί να γίνει μέσω του εντοπισμού του ναρκωτικού στα λύματα. Οπου υπάρχει μάλλον υπάρχουν και ισλαμιστές, δεδομένου ότι η χρήση του στην Ευρώπη είναι σπάνια.

21.11.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...