Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025

Συνθετικά μωρά με κούριερ

Δυστοπικά σενάρια για «συνθετικά μωρά» που θα κατασκευάζονται -κυριολεκτικά- κατά παραγγελία μέσα σε ένα εργαστήριο ανοίγει νέο επιστημονικό

«Grand Hotel»: Φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του νέου τρέιλερ

Το «Grand Hotel» συνεχίζει τη νέα σεζόν με νέα ανατρεπτικά επεισόδια.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Παναγία της Τήνου για το τάμα της

Εκεί όπου βαπτίστηκε άναψε λαμπάδα χθες η υπουργός Τουρισμού!

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Το τρυφερό μήνυμα για τη μητέρα της

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πόσταρε φωτογραφία με τη μητέρα της και έγραψε δυο λόγια για να της ευχηθεί χρόνια πολλά.

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για όλους

Η πρόσβαση στα προπτυχιακά τμήματα με έκπτωση στα δίδακτρα της ακαδημαϊκής χρονιάς

Η πρόσβαση στα προπτυχιακά τμήματα με έκπτωση στα δίδακτρα της ακαδημαϊκής χρονιάς

Οποιος θέλει (θα) μπαίνει πλέον στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), αρκεί να κάνει τη σχετική αίτηση και βέβαια να πληρώνει τα δίδακτρα! Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η πρόσβαση στο ΕΑΠ θα είναι ελεύθερη αποκλειστικά και μόνο στα προπτυχιακά προγράμματα, αφού καταργείται η κλήρωση για την επιλογή φοιτητών.

Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση, την οποία κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΕΑΠ ΒασίληςΚαρδάσης και έγινε δεκτή, θα εισάγονται -μόνο- στα προπτυχιακά τμήματα του ιδρύματος όλοι όσοι θα υποβάλλουν αίτηση, ενώ στα δίδακτρα θα γίνει έκπτωση κατά 50 ευρώ (για κάθε θεματική ενότητα). Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο περίπου 15.000 άτομα αιτούνται να εισαχθούν στο ΕΑΠ, εκ των οποίων τα 5.000 τελικά αποκτούν πρόσβαση στο ίδρυμα.

Αδυναμία

Η διοίκηση του ΕΑΠ φέρεται ότι προέκρινε τη λύση αυτή ως την πλέον αποτελεσματική προκειμένου να μπορέσει να καλύπτει τα έξοδα με δικά του έσοδα. Υπενθυμίζεται ότι, προ μερικών μηνών, το ΕΑΠ αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω αδυναμίας πληρωμής των υπαλλήλων του. Κατά τη συνέντευξη Τύπου τέθηκε και το μείζον ζήτημα των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Οπως παραδέχτηκε ο υπουργός Νίκος Φίλης, «απουσιάζουν» περίπου 11.000 εκπαιδευτικοί από τις σχολικές αίθουσες, ενώ ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη «να προσληφθούν 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε την αδιέξοδη τακτική των κατά χιλιάδες προσλήψεων αναπληρωτών». Τόνισε, ακόμα, ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σύστημα διορισμών, υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Φίλης εξήγγειλε την έναρξη εθνικού διαλόγου για την παιδεία, που θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας συγκροτείται Εθνική Επιτροπή Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου, υπό την προεδρεία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου, και ανασυστήνεται το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Θεοτοκά.

Στόχος είναι, μέχρι τα τέλη του έτους, να εντοπιστούν και να διατυπωθούν τα προβλήματα και οι προτεραιότητες της εκπαίδευσης, ενώ -όπως ανακοινώθηκε- σύντομα θα λειτουργήσει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Γνωστή παρουσιάστρια κάνει διακοπές στην Πάρο παρέα με τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια μόλις έριξε αυλαία για καλοκαίρι η εκπομπή της έφτιαξε βαλίτσες και έφυγε για την Πάρο.

Γιάννης και Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Δείτε να ποζάρουν πατέρας και κόρη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια...

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το πρώην ζευγάρι

Μια νέα ανάρτηση-καρφί έκανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξη-χείμαρρος της Ιωάννας Τούνη, που εξιστορούσε στιγμές της προσωπικής

«Δεν μπήκα ποτέ σε καλούπια γι’ αυτό και η συνεργασία μου με τον Ηλία Ψινάκη τελείωσε άδοξα»

Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ηλία Ψινάκη.

Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη Δώρα χωρίσαμε γιατί είχαμε…»

Ο Κώστας Φραγκολιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Δώρα Πατσιώτη αλλά και στην παρέα της εκπομπής «Happy Day».
spot_img
spot_img