Ιδού ο παιδόφιλος καθηγητής Αγγλικών

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 40χρονου καθηγητή Αγγλικών, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 40χρονου καθηγητή Αγγλικών, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με 1.170 αρχεία ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, με βιασμούς βρεφών ακόμα και με ζώα (!), έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Αποστολίδη του Αλεξάνδρου και της Καλλιόπης, καθηγητή, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι αντήλλασσε τα εμετικά αρχεία με άλλους χρήστες του διαδικτύου. Το γεγονός ότι ο παιδόφιλος δίδασκε αγγλικά σε γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων σκόρπισε μεγαλύτερη ανησυχία στους αστυνομικούς αλλά και στους γονείς των παιδιών, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρενοχλούσε σεξουαλικά τους μαθητές του.

Το χρονικό της σύλληψης

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητάς του είναι κυρίως μήπως έχει συμβεί κάποιο περιστατικό παρενόχλησης μαθητή. Σε αυτή την περίπτωση θα διαταχθεί νέα έρευνα εις βάρος του 40χρονου και θα συμπληρωθούν νέες κατηγορίες.

Η σύλληψη του 40χρονου έγινε έπειτα από ενημέρωση που είχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για έναν χρήστη του διαδικτύου του οποίου το σήμα έβγαινε στην Ελλάδα και αντήλλασσε με άλλους παιδόφιλους ανά την Ευρώπη αρχεία σκληρού πορνό με ανήλικα παιδιά, στα οποία περιέχονταν ακόμα και κτηνοβασίες. Αμέσως οι αστυνομικοί εντόπισαν από πού προερχόταν το στίγμα και έκαναν έρευνα στην κατοικία του καθηγητή στην Αθήνα, όπου ανακάλυψαν κλειδωμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του τα αρχεία με το άγριο υλικό. Με τη δικογραφία που συντάχθηκε εις βάρος του τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ