ΚΤΕΟ: Εως και σήμερα η τελευταία ευκαιρία για μειωμένο πρόστιμο

«Εμφραγμα» εν όψει στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας, καθώς έως το τέλος του έτους πρέπει να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περίπου 1.600.000 οχήματα

«Εμφραγμα» εν όψει στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας, καθώς έως το τέλος του έτους πρέπει να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περίπου 1.600.000 οχήματα. Κάτι φυσικά που είναι πρακτικά αδύνατον, ακόμα κι αν τα ΚΤΕΟ παραμένουν ανοικτά ολόκληρο το 24ωρο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι δεν έχουν περάσει το όχημά τους από ΚΤΕΟ και θέλουν να γλιτώσουν χρήματα θα πρέπει να σπεύσουν σήμερα, καθώς από αύριο θα κληθούν να καταβάλουν ολόκληρο το πρόστιμο εκπρόθεσμης προσέλευσης, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο.

Σήμερα, λοιπόν, εκπνέει η προθεσμία για να περάσουν από ΚΤΕΟ, καταβάλλοντας μειωμένο τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης, όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο (από 1/1/2015 έως 14/9/2015). Από αύριο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ θα πληρώνουν το πλήρες πρόστιμο. Μάλιστα, σε όσους «εκπρόθεσμους» δεν περάσουν τα αυτοκίνητά τους από έλεγχο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 τότε, από 1/1/2016, θα επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ευνοϊκή ρύθμιση

Τα πρόστιμα αυτά θα επιβάλλονται και στους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής µειωμένου τέλους, δηλαδή α) την προθεσμία της 20ής Οκτωβρίου 2015 για τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι μηνών από την καταληκτική ηµερομηνία εµ̟πρόθεσμης διενέργειας τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30/6/2014, β) την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015 για όσα οχήματα το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχε ̟παρέλθει από 1/7/2014 έως 31/12/2014.

Τι θα πληρώσουν όσοι δεν πέρασαν το Ι.Χ. από έλεγχο

Τι θα κληθεί, όμως, να πληρώσει ο ιδιοκτήτης οχήματος που δεν πέρασε εμπρόθεσμα από ΚΤΕΟ; Αν προλάβει και πάει σήμερα, θα καταβάλει το μισό τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου, δηλαδή 33 ευρώ. Αντίθετα, από αύριο θα πληρώνει ολόκληρο το τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου, τουτέστιν 65 ευρώ. Αυτή, όμως, δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση που τον περιμένει… Από την 1η Ιανουαρίου 2016, οι κάτοχοι των οχημάτων που δεν τα έχουν περάσει από έλεγχο θα επιβαρυνθούν από την Εφορία με πρόστιμο 150 ευρώ, το οποίο θα βρουν στο TAXISnet ως οφειλή. Σε περίπτωση που πέσουν στις «δαγκάνες» της Τροχαίας, το πρόστιμο θα φτάσει τα 400 ευρώ, το οποίο θα μειωθεί σε 50 ευρώ αν ο οδηγός εντός 10 ημερών περάσει από ΚΤΕΟ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ