Γηροκομείο για σκύλους

Φροντίδα στα τετράποδα που δεν μπορούν λόγω ηλικίας να περπατήσουν ή να φάνε σε ειδικό ίδρυμα στην Ιαπωνία

Φροντίδα στα τετράποδα που δεν μπορούν λόγω ηλικίας να περπατήσουν ή να φάνε σε ειδικό ίδρυμα στην Ιαπωνία

Οίκοι ευγηρίας δεν υπάρχουν μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα υπερήλικα σκυλιά, που συχνά δεν μπορούν να περπατήσουν ή και να φάνε μόνα τους. Συνήθως αναζητούν τις υπηρεσίες τους ηλικιωμένοι που δεν είναι οι ίδιοι σε θέση να φροντίσουν τα σκυλιά τους και φυσικά δεν διανοούνται να τα εγκαταλείψουν.

Ολ’ αυτά συμβαίνουν στην Ιαπωνία και η αρχή έγινε με το Asawa Pet Pasture στην πόλη Χαντάνο κοντά στο Τόκιο. Εκεί, με αντίτιμο που φθάνει το πολύ τα 420 ευρώ τον μήνα, τα ηλικιωμένα σκυλιά έχουν εικοσιτετράωρη φροντίδα. Οπως γράφουν οι «Times» του Λονδίνου, η ανάγκη για τη δημιουργία των οίκων ευγηρίας για σκυλιά προέκυψε ύστερα από τη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους, αφού χάρη στην προστασία των ανθρώπων, την καλύτερη διατροφή και τη φροντίδα της υγείας τους τα χρόνια που ζουν ξεπέρασαν τα 14, αριθμός που αντιστοιχεί σε 84 ως 96 χρόνια ανθρώπινης ζωής.

Μεγαλόσωμα

Η διαφορά έγκειται στο μέγεθος του σκύλου. Οσο πιο μεγαλόσωμος είναι τόσο πιο μεγάλη είναι η ηλικία που αντιστοιχεί με την ανθρώπινη. Αν μιλάμε για γιγαντόσωμο σκυλί, τότε τα 14 σκυλίσια χρόνια είναι 108 ανθρώπινα. Αυτό το προσδόκιμο ζωής, επισημαίνει το δημοσίευμα των «Times», είναι διπλάσιο σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ενός από τους οίκους ευγηρίας σκύλων, τον Γιοσιχίκο Ακισάβα, οι περισσότεροι Ιάπωνες θεωρούν μέλη των οικογενειών τους τα κατοικίδιά τους, οπότε επιδιώκουν το καλύτερο για τα γεράματά τους. Από τα 16 σκυλιά που ο Ακισάβα φιλοξενεί στο Asawa Pet Pasture μόλις τρία δεν χρειάζονται πάνες ακράτειας, ενώ στην πλειονότητά τους μπορούν πια μόνο να είναι ξαπλωμένα στο πλάι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ