Επιστολή-σοκ από την κόρη αυτόχειρα

Η Εμμυ Χριστούλα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για τον εμπαιγμό του λαού

Η Εμμυ Χριστούλα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για τον εμπαιγμό του λαού

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απευθύνει η κόρη του φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα, που τον Απρίλιο του 2012 συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αυτοκτονία του στο Σύνταγμα. Η Εμμυ Χριστούλα εκφράζει την απογοήτευσή της για τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, του καταλογίζει πολιτική αφέλεια, καταρράκωση της δημοκρατίας, έλλειψη αυτοκριτικής και -κυρίως- τον «ενταφιασμό» του οράματος της Αριστεράς. Με τη μακροσκελή επιστολή της, που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα enosy.blogspot.gr και τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, κατηγορεί τον πρωθυπουργό για διάψευση των ελπίδων που γέννησε το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου! Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιάστηκε «αδιάβαστος» στα θέματα της οικονομίας, δεν είχε σχέδιο διαπραγμάτευσης αλλά ούτε και τη διάθεση να βρει λύσεις σε «αχαρτογράφητες» πορείες:
«Ετσι, Αλέξη, δεν είναι ότι δε σου συγχωρώ που αφελώς και αδιάβαστος -κυριολεκτώ- πίστεψες ότι η ισχύς του δικαίου θα κατατροπώσει την ισχύ της δύναμης. Σε συγχωρώ, με την υποσημείωση όμως ότι επικίνδυνος δεν είναι μόνον όποιος σε ρίχνει στο λάκκο με τα φίδια, αλλά και όποιος με βεβαιότητα πιστεύει ότι ο λάκκος δεν έχει φίδια».

Στη συνέχεια η ίδια κατηγορεί τον πρωθυπουργό για εμπαιγμό του λαού αναφορικά με το δημοψήφισμα του Ιουλίου, «πόλεμο» απέναντι σε πρώην συντρόφους του, έλλειψη αυτοκριτικής και δειλία στις κρίσιμες αποφάσεις: «Είναι αυτό το πολιτικό σου εγώ που, στις πιο χαμηλές πολιτικές θερμοκρασίες, διαστέλλεται και καταλαμβάνει θέση θεωρίας και οδηγού δράσης μαζί: “αφού δεν μπόρεσα εγώ, δε γίνεται αλλιώς”».

Τέλος, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ενταφίασε την Αριστερά και τα οράματά της: «Κληροδοτείς μια εμπειρία που δομεί το ιστορικό περιβάλλον του αναπόδραστου, μη επιτρέποντας ούτε ένα ανεξάρτητο, ένα ελεύθερο όνειρο από αυτά που σήμερα εγγράφονται στη σφαίρα της ουτοπίας για να επιδιώξουν κάποτε την ιστορική τους επικύρωση. Και αναλαμβάνεις εσύ (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα) πια να κουβαλήσεις στην κουβέρτα το σώμα του αντάρτη, να τον ενταφιάσεις, σπρώχνοντας με τα χέρια σου το χιόνι που βρίσκεται γύρω από το πτώμα. Το τελευταίο χιόνι πάνω στην πληγή».
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Εμμυς Χριστούλα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι το πρωί της 4ης Απριλίου 2012 στην πλατεία Συντάγματος, αφήνοντας ένα συγκλονιστικό ιδιόχειρο σημείωμα, που καταδίκαζε τα Μνημόνια και μιλούσε για αξιοπρέπεια.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ