Νέα παραμύθια για τις «πόρνες της τυρόπιτας»

«Ρεπορτάζ» των Times υποστηρίζει ότι νεαρές Ελληνίδες «πουλάνε» σεξ για λίγο φαγητό

«Ρεπορτάζ» των Times υποστηρίζει ότι νεαρές Ελληνίδες «πουλάνε» σεξ για λίγο φαγητό 

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει το ανθελληνικό «παραλήρημα» της βρετανικής εφημερίδας «Times» (που έσπευσαν να υιοθετήσουν και κάποιες εφημερίδες οι οποίες εκδίδονται αντιγράφοντας τα sites), η οποία σε «ρεπορτάζ» της υποστηρίζει ότι οι νεαρές Ελληνίδες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική ανέχεια, που αναγκάζονται να «πουλάνε» σεξ με αντάλλαγμα μία τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς.

Το λιβελογράφημα φέρει την υπογραφή της δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα, η οποία τα τελευταία χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε ένα κρεσέντο αρνητικών, για την Ελλάδα, δημοσιευμάτων, που προφανή στόχο έχουν να εκθέσουν w 13τη χώρα μας.

Με τον προβοκατόρικο και άκρως παραπλανητικό τίτλο «Greek students sell sex for food» (Οι Ελληνίδες φοιτήτριες πουλούν σεξ για φαγητό) το δημοσίευμα, αναπαράγοντας τις υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις «παρενέργειες» της κρίσης στη χώρα μας, αναφέρει ότι οι Ελληνίδες «κυριαρχούν» στην εγχώρια βιομηχανία της πορνείας εκτοπίζοντας τις γυναίκες της ανατολικής Ευρώπης.

Το «ρεπορτάζ» της κυρίας Καρασάββα βασίζεται σε έρευνα του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γρηγόρη Λάζου, ο οποίος επί σειράν ετών ασχολείται με το ζήτημα της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα.

Διαβάζοντας επιλεκτικά τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε ο κ. Λάζος η δημοσιογράφος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σκληρός ανταγωνισμός έχει αναγκάσει νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες να χρεώνουν το σεξ σε εξευτελιστικές τιμές (ακόμα και δύο ευρώ το μισάωρο) και κάποιες φορές ως αντάλλαγμα λίγο φαγητό, επειδή πεινάνε!

Ο κ. Λάζος διέψευσε το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι η πολυετής έρευνά του στον χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Η ίδια δημοσιογράφος, η οποία στάζει χολή για την Ελλάδα, έχει προκαλέσει κατά καιρούς θύελλα αντιδράσεων με ανυπόστατα ρεπορτάζ της, όπως για παράδειγμα τη δήθεν εκπαίδευση Κούρδων του PKK στη Νέα Μάκρη, και άρθρα της, όπως εκείνο στο οποίο ανέφερε ότι «η Αμφίπολη είναι κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία», εννοώντας τα Σκόπια.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ