Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου κατηγορείται ότι έδειρε τη σύντροφό του και εξαφανίστηκε

Το άδοξο τέλος του ποδοσφαιριστή Σεμέδο του Ολυμπιακού φαίνεται...

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Αγώνας δρόμου με ρεκόρ συμμετοχών

Κάθε ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται να καταρρίψει ο φετινός αγώνας δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι κάθε ηλικίας αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην 38η διοργάνωση του θεσμού, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ!

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μία από τις παλιότερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερος και μαζικότερος. Αλλωστε όλα δείχνουν ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και f2 36φέτος, καθώς οι ειδικοί του ΣΕΓΑΣ βοήθησαν στην επαναχάραξη των διαδρομών, ενώ 10 ημέρες πριν από την εκκίνηση του φετινού αγώνα οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν ξεπεράσει τις 1.500 (έναντι 1.200 το 2014).

Ο Ερυθρός Σταυρός

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του αγώνα, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης τον χαρακτήρισε «γιορτή του μαζικού αθλητισμού που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να απευθύνεται σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση». Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) Γεράσιμος – Αλέξανδρος Μαζαράκης σημείωσε ότι «ο αγώνας ανταποκρίνεται στην ανάγκη των πολιτών να αθληθούν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την αθρόα συμμετοχή». Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Χρύσανθος Καρούζος, η εκπρόσωπος της εταιρίας Cyta, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, Χριστίνα Καραβατά και η αθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία θα ανοίξει τη διοργάνωση με το αγωνιστικό της ποδήλατο!

f1 13Να σημειωθεί ότι συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης είναι ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές και τις χορηγίες θα δοθεί σε είδη για την ενίσχυση και στήριξη της ανεκτίμητης υπηρεσίας που παρέχει και μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι οι εφημερίδες «Espresso» και «δημοκρατία».

Ο 38ος Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αλσος Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη και Μαλακάση). Ο αγώνας θα περιλαμβάνει διαφορετικές διαδρομές, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δρομέων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές ενηλίκων 10 και 5 χιλιομέτρων, καθώς και τέσσερις αγώνες για παιδιά 100, 200, 400 και 1.000 μέτρων. Επίσης, έχουν προβλεφθεί περίπατος 5 χιλιομέτρων, αγώνας 400 μέτρων για οικογένειες και αγώνας 50 μέτρων για ΑμεΑ.

INFO

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου (philothei-psychiko.gr), στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΠΑ (okapa.gr) και στα λοιπά links της διοργάνωσης: www.facebook.com/agonasdromoupsychikou και www.facebook.com/okapasport. Από την Πέμπτη 26/11 έως το Σάββατο 5/12 οι εγγραφές θα γίνονται μόνο αυτοπροσώπως στη γραμματεία των αγώνων στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell), ώρες 10.00-19.00.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...