Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Το θρυλικό 11άρι και η πτήση της «Ενωσης»

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ (3-1 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ), ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ – ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΗΛ. ΖΥΜΑΤΟΥΡΑΣ – Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος στρογγυλοκάθεται από χθες η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της (2-0) επί του Παναιτωλικού και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός, με τη νίκη του (3-1) επί του Αστέρα, ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Μπούκοβι από την περίοδο 1966-1967 («11 στα 11»), με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Κύζα, ο οποίος καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» και ανέκοψε, με ανύπαρκτο οφσάιντ, επίθεση του Αστέρα ενόσω το αποτέλεσμα ήταν 0-0.

«ΡΟΠΑΛΙΑ»: Με νίκη γιόρτασε τα 107α γενέθλιά του ο Ηρακλής, που σήκωσε το «ρόπαλο» το απόγευμα του Σαββάτου και το έριξε γερά στο… κεφάλι του Παναθηναϊκού, παίρνοντας ένα «τρίποντο» (οικονομικής) ευτυχίας (καθότι το μοναδικό γκολ του «Καυτανζογλείου»από τα πόδια του Απόστολου Βέλλιου, «γέμισε» τα… αποδυτήρια του «Γηραιού» με 100.000 ευρώ – αυτό είναι το πριμ της διοίκησης που θα μοιραστούν οι νικητές). Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήθελε αλλά… δεν μπορούσε (με τον Στραματσιόνι να πέφτει σε αρκετές λάθος επιλογές), οι παίκτες του Ηρακλή, με προσήλωση στο πλάνο τους, έφτασαν στη νίκη-θρίαμβο. Χρειάστηκε, βέβαια, το λάθος του Στιλ (δέχτηκε το γκολ σε «κλειστή» γωνία) για να πάρουν οι Θεσσαλονικείς τους τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο αποδείχθηκε πως όταν δεν σκοράρει ο (μονίμως εκνευρισμένος) Μπεργκ, έχει τεράστιο πρόβλημα. Επαιξε και ο Εσιέν. Περιορίστηκε σε κινήσεις στη μεσαία γραμμή, δεν μπόρεσε να προσφέρει το «κάτι παραπάνω» αλλά είναι παίκτης (παγκόσμιας) κλάσης.

ΡΕΚΟΡ ΜΕ «ΕΦΕΥΡΕΣΗ»: Το «11 στα 11» -ξεμπλοκάροντας από τα έντεκα… βήματα- με πέναλτι-επινόηση του Γιώργου Κύζα (σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Μιλιβόγεβιτς), που μετέτρεψε σε γκολ ο Φορτούνης στο 73’, έκανε χθες ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη». Ο μέσος των «ερυθρολεύκων» πέτυχε με όμορφο σουτ εκτός περιοχής το 2-0 στο 80’, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Ιντέγιε (στο 86’), r3wq4rtae 3ο οποίος νωρίτερα (31’) είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ. Δοκάρι (με εκτέλεση φάουλ) είχε ο Ντουρμάζ στο 70’. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε για τους Αρκάδες -που, εκτός από τη φάση του πέναλτι, «φωνάζουν» και για ένα λανθασμένο οφσάιντ του Παπαδόπουλου στο 20’ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο- ο Γιάννου με κεφαλιά (ύστερα από την απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε) στο 90’+3’. «Είναι πολύ περίεργο και δύσκολο να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι» τόνισε μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ενώ ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, επεσήμανε ότι «μετά το 70’ μάς πρόδω σε η κούραση».

ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Αυτή τη φορά η ΑΕΚ ήταν πιο πιεστική σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα κι έφτασε στο σχετικά εύκολο 2-0 επί του Παναιτωλικού. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ είχαν από νωρίς τον έλεγχο, απείλησαν τρεις φορές, πριν ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Γιόχανσον στο 44’, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό. Η εξέλιξη αυτή αποκαρδίωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, και το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 74’, με το γκολ του Πλατέλλα, έπειτα από γύρισμα του Τζιμπούρ. Στο φινάλε το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά ο Μάνταλος έχασε πέναλτι (στο 93’, απέκρουσε ο Κυριακίδης), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αγρινίου τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πάουλο. «Δεν νομίζω ότι είναι κακός διαιτητής ο Γιάχος, αλλά είχε μια πολύ κακή μέρα. Μπορεί στο 87’ να μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά η αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου υπήρχε από το πρώτο λεπτό» δήλωσε ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Ματζουράκης, ενώ ο κόουτς της «Ενωσης», Γκουστάβο Πογιέτ, ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «αναμφίβολα, αξίζαμε τη νίκη».

«ΚΡΙΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ: Ο Πανθρακικός, με την πρώτη του φετινή νίκη στον… βούρκο του Περιστερίου, βούλιαξε ακόμα περισσότερο τον Ατρόμητο, που γνώρισε πέμπτη σερί ήττα στο γήπεδό του. Σε μια μάχη για την παραμονή, η ομάδα της Κομοτηνής επιβίωσε και επικράτησε με 2-1, φτάνοντας τους 7 βαθμούς, ενώ οι Περιστεριώτες έμειναν στους 9, και η… κατηφόρα τους συνεχίζεται! Στο 41’ ο Μελίσσης άνοιξε το σκορ (0-1), ο Ναπολεόνι έδωσε ανάσα στο 78’ ισοφαρίζοντας (1-1), αλλά ο Ηλιάδης έδωσε τη «χρυσή» νίκη στο 81’. Η ήττα προκάλεσε την οργή των φίλων του Ατρoμήτου! Μετά τη λήξη του ματς, ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα πήγαν κοντά τους προκειμένου να τους ηρεμήσουν και να δώσουν τις εξηγήσεις που ζητούσαν. Μόνο ο Ναπολεόνι έγινε δέκτης θετικών σχολίων. «Μόνο εσύ αξίζεις» του είπαν οι οπαδοί. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, με δήλωσή του στο επίσημο σάιτ της ομάδας, ζήτησε συσπείρωση, στήριξη, ψυχραιμία και σύνεση.

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιρανό επιθετικό Καρίμ Ανσαριφάρντ, που «χτύπησε» δύο φορές (5’, 20’), ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη και «έπιασε» τον Παναθηναϊκό (με 22 βαθμούς). Αυτή ήταν η τέταρτη εντός έδρας νίκη των «κυανέρυθρων», οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους ξεκίνημα και εξακολουθούν να ονειρεύονται συμμετοχή στην Ευρώπη, ενώ, για τους Ηπειρώτες, η πέμπτη εκτός έδρας ήττα σε έξι αναμετρήσεις (έχουν και μία ισοπαλία)! «Δεν θέλουμε να κοιτάμε τη βαθμολογία, θέλουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι. Οσο μένουμε ψηλά, τότε θα κοιτάμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Oταν ξεκαθαρίσουμε με το θέμα «παραμονή», θα δούμε μετά τι θα μπορούμε να πετύχουμε. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος» επεσήμανε ο τεχνικός του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ ο κόουτς του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, ανέφερε πως «πρέπει να είναι παράδειγμα για εμάς ο τρόπος που έπαιξε ο Πανιώνιος και πόσο ήθελε τον αγώνα. Είχε πολύ πάθος. Δίκαια βρίσκεται στη θέση που είναι».

ΠΗΡΕ «ΑΝΑΣΑ»: Κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς πήρε ο Λεβαδειακός με τη νίκη του (1-0) επί της Ξάνθης. Οι Βοιωτοί όχι μόνον «έπιασαν» την αντίπαλό τους στους 15 πόντους, αλλά πλέον είναι στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Στο 25’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, όταν ο Μανωλάς σέντραρε από αριστερά, ο Μάντζιος έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο. Σημαντικό «πλήγμα» για τον Λεβαδειακό αποτέλεσε η αναγκαστική αλλαγή του Βερέμκο από τον Τσιντώτα στο 33’. Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, η ομάδα της Λιβαδειάς σκόραρε, με τον Ντομοβτσίσκι, με ανάποδο ψαλίδι, να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τσέναμο (1-0). Δεύτερο δοκάρι για τη Λιβαδειά στο 65’. Ο Μανωλάς βρήκε χώρο και έκαν σουτ με εξωτερικό φάλτσο, όμως και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, μιας και χτύπησε με δύναμη στο αριστερό δοκάρι του Τσέναμο και κατέληξε άουτ.

ΔΙΑΣΕΙΣΗ Ο ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Το παιχνίδι στο γήπεδο των Περιβολίων δύσκολα θα το ξεχάσουν ο προπονητής του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, και ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας, Δημήτρης Σωτηρίου. Ο πρώτος γιατί υποχρεώθηκε, λόγω τραυματισμού των παικτών, να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές μέχρι το 65ο λεπτό, και ο δεύτερος γιατί υπέστη διάσειση και διεκομίσθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο Σωτηρίου συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του, Μπανανά, στο 29’, ζαλίστηκε, και, ενώ έδειχνε ότι μπορούσε να συνεχίσει, ζήτησε, τελικά, αλλαγή (μάλιστα, δεν θυμόταν καν τι συνέβη στη φάση του τραυματισμού του, ενώ, με αφορμή αυτό το γεγονός, ο διαιτητής κράτησε 7’ καθυστερήσεις στο α’ ημίχρονο). Καλύτερος ήταν ο Πλατανιάς, που είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη απέναντι στη Βέροια, η οποία δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία των γηπεδούχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Πλατανιά ζήτησαν σε δύο περιπτώσεις πέναλτι (στη δεύτερη, στο α’ ημίχρονο, φαίνεται πως υπάρχει σπρώξιμο από αμυντικό στον Μιλούνοβιτς).

Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο δεν έχει μέλλον»

Τη σημασία της δημιουργίας του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια τόνισε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξερχόμενος από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό. r3wq4rtae 2«Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εχουμε κάποιες αντιδράσεις από τον δήμο. Πιστεύω όμως ότι με καλή θέληση θα το ξεπεράσουμε και αυτό, γιατί, όπως έχω πει επανειλημμένως, η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο δεν έχει μέλλον. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να κάνει αυτή η ομάδα το γήπεδό της στον χώρο που ιστορικά τής ανήκει!» Οσο για τη χθεσινή αγωνιστική εικόνα της «Ενωσης» και τη «μάχη» με τους Αγρινιώτες, ανέφερε ότι «ευχαριστηθήκαμε ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι η ομάδα θα ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή της. Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι, αλλά έχουμε καιρό ακόμα. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Χαμήλωσε τους τόνους ο Τούντορ για Μπερμπάτοφ

Σε ρόλο πυροσβέστη λειτούργησε ο Ιγκόρ Τούντορ, μετά τις «φωτιές» που άναψε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με την αποχώρησή του από την Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γκαμπάλα. Ο Κροάτης τεχνικός ρωτήθηκε για το θέμα της πειθαρχίας μετά τη φωτογραφία του Αθανασιάδη με τις… μπαλαρίνες και τη συμπεριφορά του Μπερμπάτοφ στο παιχνίδι με την Γκαμπάλα. Δεν έχασε την ευκαιρία. «Το θέμα με τον Κλάους ήταν θετικό και ωραίο αστείο που κάναμε στην ομάδα» είπε, για να συμπληρώσει: «Στην περίπτωση του Μπερμπάτοφ, ξέρουμε πως οι παίκτες λειτουργούν κάπως εγωιστικά και σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους εκείνη τη στιγμή. Βέβαια, στην πορεία καταλαβαίνουν πως ο προπονητής έχει να αντιμετωπίσει έντεκα παίκτες και όχι μόνο έναν. Αυτό που έγινε ανήκει στο παρελθόν. Ο Μπερμπάτοφ είναι ένας σημαντικός παίκτης και θα συνεχίσει να είναι. Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό που έγινε».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...