Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πλήρωσε ακριβά τα «σπασμένα»!

Η «ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ» ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ 3 ΒΑΘΜΩΝ, 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 190.000 ΕΥΡΩ – ΓΙΑ «ΕΞΟΝΤΩΣΗ» ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ»

Μείον τρεις βαθμοί, μηδενισμός στο ντέρμπι, «κλείδωμα» της Λεωφόρου (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016) και βαρύ χρηματικό πρόστιμο είναι το κοκτέιλ ποινών που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι που δεν ξεκίνησε, και το οποίο, μάλλον, δεν θα γίνει ποτέ!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΛΕΚΟΓΛΟΥ

Για εξόντωση της ομάδας κάνουν λόγο στην «πράσινη» ΠΑΕ (θα εφεσιβάλουν την απόφαση) και μιλούν για προμελετημένο σε βάρος της σχέδιο.

Οι ποινές:

1. Το ντέρμπι κατακυρώνεται στον Ολυμπιακό με 3-0, ενώ επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη μη τέλεσή του (ο δικαστής έκρινε ότι το παιχνίδι δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού).

2. Αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο επιβάλλονται και 3 αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών», όπως και 150.000 ευρώ πρόστιμο «για εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, στις κερκίδες και εντός αγωνιστικού χώρου» (πρόκειται για τη βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή του Πειθαρχικού Κώδικα).

3. Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» και πρόστιμο 20.000 (για ρίψη αντικειμένων πριν από την έναρξη του ματς).

4. Πρόστιμο 30.000 ευρώ για «μεμονωμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες» και 10.000 για «εισαγωγή στο γήπεδο και άναμμα πυρσών» (ως υπότροπος). 

Το σύνολο του προστίμου φτάνει στις 230.000 ευρώ, ενώ, κατά συγχώνευση (όπως προβλέπει σχετικό άρθρο), μειώνεται στις 190.000. 

Η ζημία πάντως είναι πολλαπλάσια, καθώς απαιτούνται περίπου 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Λεωφόρου, ενώ το ποσό εκτοξεύεται αν συνυπολογιστούν τα απολεσθέντα κέρδη από τα «κεκλεισμένων των θυρών» ματς.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε με ανακοίνωση, όπου αναφέρει: «Οδυνηρή εντύπωση μας προκάλεσε η εξοντωτική ποινή που επεβλήθη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, με σαφή προδιάθεση να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός παραδειγματικά και πέραν του μέτρου ευθύνης του.

»Αυτονόητα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κινηθεί με κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται για να ανατρέψει τις νομικές πλημμέλειες, και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί. Ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί με συνέπεια στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεργάζεται με την Πολιτεία για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα, και δεν σκοπεύει να θυσιαστεί για ακόμα μία φορά ως άλλη Ιφιγένεια».

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής στα πρόστιμα την τελευταία διετία (του έχουν επιβληθεί οι επαχθέστερες τιμωρίες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε τιμωρηθεί για όσα συνέβησαν και στο περσινό ματς με τον Ολυμπιακό, με αφαίρεση 3 βαθμών, δύο αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών» και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...