Τα λαμπάκια «βλάπτουν» το Wi-Fi

Βρετανική μελέτη δείχνει ότι τα φωτάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα κάνουν πιο αργές τις ασύρματες συνδέσεις

Βρετανική μελέτη δείχνει ότι τα φωτάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα κάνουν πιο αργές τις ασύρματες συνδέσεις

Μπορεί το πνεύμα των Χριστουγέννων να επιβάλλει «αγάπη», τα ασύρματα δίκτυα, όμως, κάθε άλλο παρά «αγαπούν» τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, αφού, όπως αναφέρει σχετική βρετανική μελέτη, τα φωτάκια των Χριστουγέννων κάνουν πια αργές τις ασύρματες συνδέσεις. Και δεν είναι μόνο αυτά υπεύθυνα αν το Wi-Fi σας κολλάει.

Στη μελέτη της η ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή επικοινωνιών Ofcom προειδοποιεί ότι οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορεί να προέλθουν και από άλλες πηγές, στις οποίες δεν πάει το μυαλό. Μεταξύ αυτών είναι τα μόνιτορ, που πολλοί γονείς χρησιμοποιούν για ν’ ακούν αν το μωρό τους κλαίει στο διπλανό δωμάτιο, αλλά και ο φούρνος μικροκυμάτων. Η Ofcom κυκλοφόρησε, μάλιστα, μια εφαρμογή που τσεκάρει την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, στα tablets και στα κινητά τηλέφωνα.

Ο εντοπισμός

Με την εφαρμογή μπορεί κανείς, μάλιστα, όχι μόνο να εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά και να βρει ποια από τις συσκευές (φωτάκια, baby monitor ή φούρνος μικροκυμάτων) ευθύνεται κατά περίπτωση.
Οπως λένε οι Βρετανοί ειδικοί, παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι διαδικτύου και οι κατασκευαστές των συσκευών, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι – και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές με τόσα ηλεκτρονικά λαμπάκια ολόγυρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, για να ικανοποιούνται οι σημερινές ανάγκες ενός σπιτιού, σε σχέση με το διαδίκτυο, ιδανική ταχύτητα είναι τα 30 Mbps, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια έχουν την τιμητική τους. Στις ενσύρματες συνδέσεις τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για τους χρήστες του διαδικτύου.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ