Εκλογές στη Ν.Δ. σε κλίμα Χριστουγέννων

Στις 20 Δεκεμβρίου η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Στις 20 Δεκεμβρίου η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Μπορεί στη Ν.Δ. να αποφάσισαν να κάνουν τον πρώτο γύρο για τις εκλογές (που ποτέ δεν έγιναν) στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρία που θα τις πραγματοποιήσει!

Αυτό αναμένεται να κλειδώσει σε νέα συνεδρίασή της (σήμερα) η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που θα πρέπει να συμφωνήσει και για το ποσό που θα στοιχίσουν οι εκλογές.

Οπως αποκαλύφθηκε, η εταιρία που θα λειτουργήσει σαν ομπρέλα θα είναι η Vodafone, με την οποία θα συμβληθούν οι εταιρίες που θα τρέξουν τις εκλογές, μια και είχαν θέσει ως όρο να μη συνεργαστούν με το κόμμα, αλλά με μια εταιρία που θα τους δώσει την υπεργολαβία!

Οι πρώτες κάλπες στη Ν.Δ. θα στηθούν στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά ο αρχηγός δεν αποκλείεται να εκλεγεί με τον νέο χρόνο, αφού, εάν δεν κερδίσει κάποιος με διαφορά (μεταξύ των Μεϊμαράκη. Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα, Γεωργιάδη) και με ποσοστό που θα αγγίζει το 50%, οι κάλπες θα στηθούν εκ νέου στις 10 Ιανουαρίου 2016, δηλαδή μετά τις γιορτές. Η απόφαση αυτή δείχνει τον συμβιβασμό που έγινε, καθώς, αντί τη 13η ή την 20ή του ίδιου μήνα, επιλέχτηκε η μετάθεση της δεύτερης Κυριακής για το 2016.

Διάσπαση στο χώρο

Ακόμα μία αλλαγή που ίσως προκαλέσει αντιδράσεις, εάν τελικά γίνει δεκτή, είναι αυτή που αντικαθιστά την ψηφοφορία μέσω ελέγχου υπολογιστή με εκείνην του τηλεφωνικού κέντρου, μέσω του οποίου θα «τσεκάρεται» ο πολίτης που θα ψηφίζει. Το ερώτημα, βέβαια, για την Κεντροδεξιά είναι εάν η εκλογή νέου αρχηγού θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης που ταλανίζει τη Ν.Δ. ή αν θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας περιπέτειας, που μπορεί να φέρει ακόμη και διάσπαση στον χώρο. Παράλληλα, βέβαια, η νέα διαδικασία όπως ορίστηκε απαλλάσσει τον νέο αρχηγό από την ευθύνη για τις ψηφοφορίες που θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο. Οπως και να έχει, η Ν.Δ. χριστουγεννιάτικα θα κάνει εκλογές και είναι απορίας άξιο πώς θα πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ