Αστεγοι στο σινεμά για την ταινία του Πάπα Φραγκίσκου

Σινεμά με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγαν χιλιάδες φτωχοί και άστεγοι, όπου παρακολούθησαν την επίσημη πρώτη του έργου «Chiamatemi Francesco» («Να με φωνάζετε Φραγκίσκο») του Ιταλού σκηνοθέτη Ντανιέλε Λουκέτι, η οποία οργανώθηκε στο Βατικανό.

Σινεμά με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγαν χιλιάδες φτωχοί και άστεγοι, όπου παρακολούθησαν την επίσημη πρώτη του έργου «Chiamatemi Francesco» («Να με φωνάζετε Φραγκίσκο») του Ιταλού σκηνοθέτη Ντανιέλε Λουκέτι, η οποία οργανώθηκε στο Βατικανό. Ηταν απόφαση του ίδιου του Ποντίφικα, να διατεθούν σε φτωχούς, αστέγους, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρία και εθελοντές 7.000 εισιτήρια, μέσω των καθολικών ενοριών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων της αιώνιας πόλης.

Στο τέλος της προβολής μοιράστηκαν στους θεατές σακούλες με συσσίτιο, το οποίο διατέθηκε από εθελοντικές οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας.
Το έργο προβάλλεται από χθες στους ιταλικούς κινηματογράφους και το σενάριό του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του Αργεντινού Ποντίφικα, στη φιλία του με μια γυναίκα πριν χειροτονηθεί, στην επέμβαση για αφαίρεση μέρους του δεξιού πνεύμονα, στην έντονη συγκίνησή του για τον θάνατο ενός φίλου του και στην αδυναμία του στο ποδόσφαιρο και το ταγκό. Δεν λείπει, εξάλλου, η αναφορά στους ανοιχτούς ορίζοντες και στον «διαφορετικό λόγο» του Φραγκίσκου.

Στην ταινία βλέπουμε ότι στην Αργεντινή, στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, είχε αποφασίσει να βαπτίσει ο ίδιος το παιδί μιας δικαστίνας, η οποία δεν ήταν παντρεμένη, ενώ χαρακτήρισε τη Θεολογία της Απελευθέρωσης «μια άλλη εκδοχή της θεολογίας».


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ