Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Στα ίχνη του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Το μουσείο στο ανατολικό Λονδίνο για τα θύματα ενός από τους πιο διάσημους serial killers όλων των εποχών

Το μουσείο στο ανατολικό Λονδίνο για τα θύματα ενός από τους πιο διάσημους serial killers όλων των εποχών

Ρίγος διατρέχει τη ραχοκοκαλιά όποιου περάσει την κοκκινόμαυρη πόρτα ενός από τα πιο τρομακτικά μουσεία στο ανατολικό Λονδίνο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μπορείς να δεις με τα μάτια σου, να μυρίσεις την ατμόσφαιρα και να νιώσεις όπως ένιωσαν τα θύματα ενός από τους πιο διάσημους serial killer όλων των εποχών, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ακόμη μυστήριο. Στο Μουσείο του Τζακ του Αντεροβγάλτη, όμως, δεν είναι ο δολοφόνος που έχει την τιμητική του, αλλά οι γυναίκες που κατακρεούργησε.

Φιλοξενείται σε κτίριο της βικτοριανής εποχής και σαν μια ιδιότυπη μηχανή του χρόνου μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο 1888, όταν ο δολοφόνος σκότωσε και ακρωτηρίασε τα πέντε επιβεβαιωμένα θύματά του. Στο πρώτο δωμάτιο θα συναντήσει το κέρινο ομοίωμα της Κάθριν Ιντοους, που κείτεται νεκρή στον δρόμο, ενώ από πάνω της στέκεται με τον φακό στο χέρι ο αστυνομικός που την ανακάλυψε. Με το που μπαίνει ο επισκέπτης στο δωμάτιο, ενεργοποιούνται τα ηχητικά εφέ. Ακούει βήματα, το ουρλιαχτό μιας γυναίκας, τη βαριά ανάσα ενός άντρα και μετά σιωπή.

Βαριά μυρωδιά

Ακολουθεί ο διαπεραστικός ήχος της σφυρίχτρας αστυνομικού που συνοδεύεται από τις κραυγές «φόνος, έγινε φόνος» και «αστυνομία». Στο δωμάτιο είναι διάχυτη βαριά μυρωδιά, η οποία χτυπά τόσο έντονα τη μύτη, που ανακατεύει τα σωθικά, έτσι ώστε να αναπαράγεται η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο βρόμικο δρομάκι εκείνη την εποχή. Υπάρχει ακόμη το καρότσι με το οποίο μετέφεραν το πτώμα στο νεκροτομείο.

spl1139082 023

Οσοι έχουν γερό στομάχι μπορούν να επισκεφτούν το δωμάτιο που αναπαριστά το εσωτερικό του νεκροτομείου, το οποίο στο παρελθόν ήταν εκκλησάκι. Στους τοίχους είναι κρεμασμένες αυθεντικές φωτογραφίες από τη νεκροψία των Κάθριν Ιντοους, Ελίζαμπεθ Στράιντ, Ανι Τσάπμα, Μέρι Αν Πόλι Νίκολς, Μέρι Τζέιν Κέλι.

Θάλαμοι ψύξης

Κάτω από καθεμία υπάρχει το όνομα κάθε γυναίκας και περιγραφή των τραυμάτων που έφερε. Είναι τόσοαποτροπιαστικές, που ο ιδιοκτήτης του μουσείου Μαρκ Πάλμερ Εντζκιουμπ προειδοποιεί το κοινό ότι μπορεί να τις βρει «ενοχλητικές». Στο κέντρο του δωματίου υπάρχει το ξύλινο χειρουργικό κρεβάτι, ενώ στον τοίχο έχουν δημιουργηθεί «θάλαμοι ψύξης» για την τοποθέτηση των πτωμάτων.

Αν κάποιος θέλει να δει πού ζούσαν τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη όταν δεν δούλευαν ως πόρνες στους κακόφημους δρόμους του Λονδίνου, δεν έχει παρά να μεταφερθεί στον τέταρτο όροφο. Η «κρεβατοκάμαρά» τους έχει λίγα έπιπλα, ένα μονό σιδερένιο κρεβάτι και ξύλινο πάτωμα. Στους τοίχους υπάρχουν σπάνιες φωτογραφίες των γυναικών και πληροφορίες για τη ζωή τους, ενώ ακούγεται μια γυναικεία φωνή να σιγοτραγουδάει το «A Violet From Mother’s Grave». Είναι το τραγούδι που οι περαστικοί άκουσαν τη Μέρι Τζέιν Κέλι να τραγουδά την ημέρα που δολοφονήθηκε.

Ενα κρανίο και χειρουργικά εργαλεία

spl1139082 014 0
Οι δημιουργοί του μουσείου φαντάστηκαν πώς θα ήταν το καθιστικό στο οποίο ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σχεδίαζε τα εγκλήματά του. Υπάρχουν αποκόμματα εφημερίδων της εποχής που περιγράφουν την εξέλιξη της ιστορίας του, ένα κρανίο, χειρουργικά εργαλεία, η τσάντα με την οποία τα μετέφερε και μπουκάλια με φάρμακα. Στον τοίχο κρέμεται το παλτό και το καπέλο που φορούσε για να μην τον αναγνωρίζουν, καθώς και πορτρέτο του Γουόλτερ Σίκερτ, ο οποίος θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος. Στο γραφείο βρίσκονται βιβλία Ιατρικής, καθώς και το γράμμα με τίτλο «Από την Κόλαση» που φέρεται ότι είχε γράψει ο δολοφόνος.

Στο «αστυνομικό τμήμα» ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει τα προφίλ των υπόπτων, να δει τα αποδεικτικά στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές και τις σημειώσεις τους. Στο δωμάτιο βρίσκεται επίσης ο χάρτης με τα σημεία των φόνων, η αυθεντική σφυρίχτρα που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός, όταν βρήκε την Κάθριν Ιντοους, καθώς και το κέρινο ομοίωμα του επιθεωρητή Αμπερλαϊν που ήταν ο επικεφαλής των ερευνών για τα εγκλήματα.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...