Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Νέα αποκάλυψη-σοκ για «εφοπλιστή και πρόεδρο ΠΑΕ»

Οι βόμβες τού υπό προστασία μάρτυρα για ένα ταξίδι στο Ντουμπάι, όπου κλείστηκε συμφωνία για λαθρεμπορία καυσίμων

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δίκη για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1», η παράλληλη έρευνα της ανακρίτριας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη λαθρεμπορία καυσίμων προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Μάλιστα, τη Δευτέρα έγινε και μία αποκάλυψη-φωτιά για εφοπλιστή, πρόεδρο ΠΑΕ, το όνομα του οποίου ενέπλεξε στην υπόθεση προστατευόμενος μάρτυρας!

Η αποκάλυψη, που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στον χώρο του ποδοσφαίρου, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Η δίκη στον ΣΚΑΪ». Οπως είπε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, η εκπομπή επικοινώνησε με προστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος ενέπλεξε εφοπλιστή, πρόεδρο ΠΑΕ, με δύο προφυλακισμένους του «Noor 1». Το πρόσωπο-κλειδί αναφέρθηκε σε συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2013 στο ξενοδοχείο «BURJ AL ARAB» του Ντουμπάι, στην οποία φέρεται ότι κλείστηκε συμφωνία για παράνομες μπίζνες με λαθρεμπορία καυσίμων.

«Εκεί συναντήθηκαν ο εφοπλιστής, πρόεδρος ΠΑΕ, οι δύο Ελληνες προφυλακισμένοι (ο Μ. και ο Κ.), ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Χ. Μοχάμεντ και ο Ελληνας δικηγόρος Ε.Μ. Το βράδυ δείπνησαν στο BUDHA BAR του Ντουμπάι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από τον Μοχάμεντ. Στη συνέχεια ο εφοπλιστής και πρόεδρος ΠΑΕ μετέβη στο αεροδρόμιο, προκειμένου να αναχωρήσει για την Κορέα, όπου θα παραλάμβανε δύο πλοία. Παρότι είχε κάνει check-in, του ζήτησαν τηλεφωνικώς να γυρίσει πίσω, όπως κι έγινε. Ετσι, παρέμεινε στο Ντουμπάι άλλη μία εβδομάδα. Από εκείνο το βράδυ ξεκίνησε η συνεργασία τους για λαθρεμπορία καυσίμων. Από τότε ο προφυλακισμένος Κ. και ο συνεργάτης του εφοπλιστή, προέδρου ΠΑΕ, ο Ν.Σ., επισκεπτόταν συχνά και εναλλάξ το Ντουμπάι, διενεργώντας λαθρεμπορία καυσίμων…» φέρεται να ισχυρίστηκε ο μάρτυρας.

Η πρόσκληση στο σκάφος

Και πρόσθεσε: «Το 2013 ο εφοπλιστής, πρόεδρος ΠΑΕ με κάλεσε δύο φορές στο σκάφος του και μία φορά στο σπίτι του. Μου ζήτησε να συνεργαστούμε και να ιδρύσω μια εταιρία με δραστηριότητες πανομοιότυπες με αυτές της εταιρίας Χ, αλλά εγώ αρνήθηκα. Ο εφοπλιστής, πρόεδρος ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή γνώριζε τη μετοχική εμπλοκή του προφυλακισμένου Κ. στο “Noor1”. Ο εφοπλιστής, πρόεδρος ΠΑΕ μού ανέφερε προσωπικά ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πορεία των δραστηριοτήτων του “Noor 1” καθ’ όλη τη διάρκεια και από την πρώτη στιγμή που αγοράστηκε το πλοίο».

Οπως κατέληξε ο κ. Θωμαΐδης, ο ίδιος μάρτυρας αποκάλυψε πως η μεταφορά των μετρητών γινόταν με βαλίτσες που περνούσαν μυστικά από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου. Τέλος, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας αποκάλυψε την πληροφορία πως για την υπόθεση του «Noor 1» η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) διαθέτει υλικό από συνομιλίες 74 Ελλήνων, που δραστηριοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και γίνεται εξονυχιστική έρευνα.

Χθες πάντως, στη δίκη για το «αμαρτωλό» δεξαμενόπλοιο, η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επιφυλάχθηκε αναφορικά με το αίτημα της υπεράσπισης του Αιμίλιου Κοτσώνη να διαβιβαστεί στο δικαστήριο η δικογραφία της παράλληλης έρευνας που διενεργεί η 3η ανακρίτρια Πειραιώς.

«Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι η ποινική διερεύνηση της άλλης υπόθεσης σχετίζεται με την παρούσα…» είχε αναφέρει νωρίτερα η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα.

«Είναι υλικό που αφορά το “Noor 1” και τη χρηματοδότηση του φορτίου…» αντέκρουσε ο συνήγορος του Αιμίλιου Κοτσώνη Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας: «Χωρίς το υλικό αυτό, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε εσφαλμένη απόφαση».

«Ο γενναιόδωρος τίτλος του διευθύνοντος εγκληματική οργάνωση που του δώσατε μπορεί να αποδειχθεί με τα στοιχεία της άλλης δικογραφίας ότι δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα» πρόσθεσε ο έτερος συνήγορος Τάκης Μιχαλόλιας.

Καρφιά από τον πρώην συνιδιοκτήτη του ναρκόπλοιου

Με την κατάθεση του πρώην συνιδιοκτήτη του «Noor 1» Τ. Τ. συνεχίστηκε χθες η πολύκροτη δίκη για το δεξαμενόπλοιο που κατέπλευσε φορτωμένο με ηρωίνη τον Ιούνιο του 2014 στο λιμάνι της Ελευσίνας. 43eq234tq4 2Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο κατηγορούμενος συνεταίρος του Παναγιώτης Φάρος «έπεσαν από τα σύννεφα» μετά τις αποκαλύψεις για το παράνομο φορτίο, και τόνισε ότι η υπόθεση τους προκάλεσε μεγάλη ζημία.

«Πάθαμε πανωλεθρία, καταστραφήκαμε. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα φτάναμε εδώ!» ανέφερε, ενώ, όταν ρωτήθηκε γιατί βρέθηκαν στο πλοίο πιστοποιητικά της εταιρίας Axia (ιδιοκτησίας Φάρου – Τ.Τ.), ενώ το «Νοοr 1» είχε αλλάξει πλέον χέρια, είπε χαρακτηριστικά: «Μου έκανε εντύπωση όταν το έμαθα. Δεν γνωρίζαμε ότι το παλιό πιστοποιητικό ήταν πάνω στο πλοίο, είναι αδιανόητο. Κάποιος ήθελε να κρυφτεί, γι’ αυτό εμφανίζει την Axia. Είναι εμφανές».

Τι είπε ο Γιαννουσάκης

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις μαρτύρων, ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης τόνισε: «Ο μοναδικός που είχε λόγο να προστατεύσει το πλοίο είναι αυτός που έβαλε τα χρήματα για να το φέρει από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα. Αυτός που έφερε το καράβι το έκανε για να φέρει τα ναρκωτικά. Του ήταν αδιάφορο αν θα πήγαινε το πλοίο στη Λιβύη για πετρέλαια». Και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη θέση ελλιμενισμού στην Ελευσίνα επελέγη μόνο για να ξεφορτωθούν τα ναρκωτικά».

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...