Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εκπαιδεύοντας τους σκύλους των celebrities!

Ο διπλωματούχος σύμβουλος συμπεριφοράς σκύλων Γιώργος Κωστόπουλος εργάζεται με τα αγαπημένα του ζώα εδώ και 23 χρόνια.

Η ζωή του είναι συνυφασμένη με τα σκυλιά και τα γαβγίσματα, ενώ θεωρείται ένας από τους πλέον έμπειρους και αξιόλογους εκπαιδευτές και κριτές σκύλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό και έχει εκπαιδεύσει τα σκυλιά δεκάδων επωνύμων, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της έβδομης τέχνης αλλά και σχεδιαστές μόδας.22gf987k4p96

Ο διπλωματούχος εκπαιδευτής και σύμβουλος συμπεριφοράς σκύλων Γιώργος Κωστόπουλος εργάζεται με απαράμιλλο πάθος και μεράκι δίπλα στα αγαπημένα του ζώα για περισσότερα από είκοσι τρία χρόνια. Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει τα σκυλιά πολλών διασήμων, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αρης Σπηλιωτόπουλος, οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Παναγιώτης Παναγιώτου και Νανά Παλαιτσάκη, η ηθοποιός Βάσια Τριφύλλη, οι σκηνοθέτες Στάθης Λιβαθινός, Νίκος Νικολαΐδης και Φρίντα Λιάπα, η συγγραφέας Ελλη Παπά, οι σχεδιαστές μόδας Νίκος Αποστολόπουλος και Μιχάλης Πολατώφ, καθώς και πολλοί ακόμα.

Αν και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ίδιος είχε επιλέξει από τα πρώτα κιόλας εφηβικά χρόνια το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει. «Από μικρό παιδί είχα μια έμφυτη έλξη προς όλα τα ζώα. Παρά το γεγονός ότι ήμουν παιδί της πόλης και του αστικού περιβάλλοντος, ένιωθα πάντα την ανάγκη να είμαι κοντά τους. Στην εφηβεία μου άρχισε ο μεγάλος έρωτας με τα σκυλιά, ενώ μετά το λύκειο πέρασα στο Πολιτικό της Νομικής και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, κυρίως λόγω της επιθυμίας των γονιών μου. Ωστόσο το δικό μου μυαλό ήταν πάντα στα σκυλιά. Ηξερα ότι αυτός ήταν ο δρόμος που ήθελα να ακολουθήσω. Για τον λόγο αυτό ταξίδεψα στην Αγγλία, όπου έμεινα ένα χρόνο και εργάστηκα σε εκτροφεία καθαρόαιμων. Εκεί σπούδασα κυνολογία και το 1988 αποφοίτησα με το General Certificate Of Canine Studies από το Canine Studies Institute. Στη συνέχεια έφυγα για την Αμερική, όπου ειδικεύτηκα στην επαγγελματική εκπαίδευση σκύλων στο National K-9, School of dog trainers στο Οχάιο και το 1989 αποφοίτησα με το Master Trainer Certificate.

Το 1990 και έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών του στο εξωτερικό ο Γιώργος Κωστόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκινώντας την επαγγελματική του πορεία: «Εκείνη την περίοδο υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους σκύλους, ενώ υπήρχε και χρήμα. Η δύσκολη περίοδος για τους ζωόφιλους ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν ο κόσμος των πόλεων δεν ήταν εξοικειωμένος με τα κατοικίδια. Τη δεκαετία του ’80, όταν έβγαζα τον σκύλο μου βόλτα, οι περαστικοί άλλαζαν πεζοδρόμιο. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε μετά το 1990».

Οι συμβουλές και τα συστήματα για τους υπάκουους συντρόφους

Από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα ο κ. Κωστόπουλος έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες σκύλους και έχει συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι οφείλουν να ακούν και να εφαρμόζουν πιστά τις συμβουλές του.«Ουσιαστικά ο εκπαιδευτής σκύλων είναι εκπαιδευτής ανθρώπων, γιατί διδάσκει στους ιδιοκτήτες πώς να εκπαιδεύσουν τα κατοικίδιά τους ώστε να υπακούν στις εντολές τους. Στα μοντέρνα συστήματα εκπαίδευσης που ακολουθώ δουλεύω με τον σκύλο, αλλά παράλληλα δουλεύω και με τον ιδιοκτήτη».

Σύμφωνα με τον έμπειρο εκπαιδευτή, η ιδιοκτησία σκύλου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δεν έχει πληγεί, ούτε πρόκειται να πληγεί τα επόμενα χρόνια, αφού, όπως αναφέρει, «ο σκύλος είναι ένας πραγματικός σύντροφος και φίλος για τις εύκολες και δύσκολες στιγμές». Ωστόσο πολλές υπηρεσίες που αφορούν τα κατοικίδια, όπως η εκπαίδευση σκύλου, δεν βρίσκονται πλέον στις προτεραιότητες των ιδιοκτητών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...