Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ανοιξε η γη και κατάπιε δύο παλικάρια

Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο φίλων (40 και 35 ετών) που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο φίλων (40 και 35 ετών) που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Υπό βροχή και έντονη χαλαζόπτωση συνεχίστηκαν χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κτηνοτρόφων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην ευρύτερη περιοχή της Πενταλόφου Μεσολογγίου. Οι συγγενείς τους βρίσκονται σε απόγνωση και απευθύνουν δραματική έκκληση σε όποιον είδε κάτι τις επίμαχες ώρες ή γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση-θρίλερ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Μοιάζει λες και άνοιξε η γη και κατάπιε τα δύο παλικάρια, τον 35χρονο Βασίλη Γρατσάνη από τα Πηγάδια Παλαιομάνινας και τον 34χρονο Γιάννη Κορδώση από την Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τη νυχτερινή έξοδό τους για διασκέδαση μετά την αλλαγή του χρόνου. Η έρευνα των αστυνομικών αποκάλυψε ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο αγνοουμένων έκλεισαν (με διαφορά μερικών λεπτών) λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Το τελευταίο στίγμα τους εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Νεοχωρίου.

1 2802 195

Ομως σε όλη τη διαδρομή από το Νεοχώρι προς την Πεντάλοφο δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά τροχαίο ατύχημα ούτε ίχνος από το μαύρο Toyota Corola με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885, στο οποίο επέβαιναν. Στην αρχή υπήρξε η πληροφορία ότι ίσως οι δύο φίλοι να είχαν διαπληκτιστεί με κάποιους αλλοδαπούς στο μπαρ της περιοχής όπου διασκέδαζαν. Μάλιστα, τα σενάρια ότι είχαν πέσει θύματα εγκληματικής ενέργειας είχαν δώσει τραγικές διαστάσεις στην υπόθεση!

Ομως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν διαπιστώθηκε τέτοιο περιστατικό και έτσι το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες εξαφάνισής τους παραμένει άλυτο. Με το που έγινε γνωστή η εξαφάνιση των δύο νέων, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου υπό τις οδηγίες του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κοντογιάννη, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, κατοίκων και φυσικά των συγγενών των δύο ανδρών, που ανησυχούν για την ζωή τους.

f1 19

Kαταθέσεις

Οι αστυνομικοί ερευνούν για κάποιο σημάδι των αγνοουμένων σε όλο το οδικό δίκτυο και σε χωράφια της περιοχής, και οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ έλεγξαν με πλωτά μέσα σπιθαμή προς σπιθαμή ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού Αχελώου. Επιπλέον, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ερεύνησε πολλά σημεία και κατοικίες, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι έρευνες που χθες έγιναν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν σήμερα με τη συνδρομή ελικοπτέρου, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

f3 29

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση ενημερώνεται ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος αξιολογεί μαζί με τους αξιωματικούς όλες τις πληροφορίες, ενώ εξακολουθούν να λαμβάνουν καταθέσεις από τους ανθρώπους που είδαν τους δύο άνδρες λίγο πριν εξαφανιστούν. Αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση των μαρτυριών θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη διπλή εξαφάνιση. Οι συγγενείς των αγνοούμενων παρακαλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει στα εξής τηλέφωνα: 2632041163, 6937097075, 6981227424 και 6944271647.

«Ικετεύω όποιον ξέρει κάτι να μας το πει»

«Πρέπει να είχε ξημερώσει, έβλεπα ότι ο Βασίλης δεν επέστρεψε, τρελάθηκα. Αρχισα να τηλεφωνώ σε φίλους του, στα ξαδέλφια του. Ομως κανείς δεν ήξερε κάτι να μου πει. Θέλω να παρακαλέσω όλον τον κόσμο, όποιον γνωρίζει κάτι, αν είδε κάτι, να ειδοποιήσει είτε εμάς είτε την Αστυνομία. Δεν ζητάω ευθύνες, δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο να βρεθούν τα παιδιά και να είναι καλά, τίποτα άλλο. Σας ικετεύω…» είναι η έκκληση της Αλεξάνδρας Γρατσάνη, μητέρας του αγνοούμενου Βασίλη. Οπως αναφέρει, οι δύο φίλοι έφυγαν από την Πεντάλοφο στις 4.30 τα ξημερώματα και η τελευταία φορά που τα ίχνη τους καταγράφηκαν από κάμερες ήταν μισή ώρα αργότερα, στο χωριό Λεσίνι. Ο Αποστόλης, ένας φίλος των δύο ανδρών που ήταν μαζί τους και διασκέδαζαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αγωνιά και εκείνος για την τύχη τους. «Ημασταν μαζί ως τις 3 το πρωί σε ένα μπαράκι. Μου είχαν πει ότι θα αργήσουν, γι’ αυτό κι εγώ τους γύρισα στο χωριό και μετά πήγα στο σπίτι μου. Το πρωί με πήρε η μητέρα του Βασίλη και μου είπε ότι δεν είχε επιστρέψει σπίτι. Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ψάχνουμε στα χαμένα. Είμαστε στους δρόμους και ψάχνουμε. Δεν είχε δημιουργηθεί κάποια ένταση, τίποτα απολύτως» λέει.

esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...