Το υπ. Υγείας πληρώνει 500.000 ευρώ για ενοίκια

Σκέψεις για συμμάζεμα των υπηρεσιών.

Συμμάζεμα των υπηρεσιών του, που βρίσκονται διάσπαρτες σε ολόκληρη την Αθήνα, σκέφτεται το υπουργείο Υγείας. Η ηγεσία του υπουργείου φαίνεται πως προβληματίζεται ιδιαίτερα από τα μισθώματα που είναι αναγκασμένη να πληρώνει κάθε μήνα για τα κτίρια που νοικιάζει προκειμένου να στεγάσει τις πολυάριθμες υπηρεσίες που έχει. Σύμφωνα με τα εντάλματα πληρωμών του που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, το υπουργείο πληρώνει περίπου 40.000 ευρώ τον μήνα ή αλλιώς γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Καθώς στην παρούσα δύσκολη οικονομικά κατάσταση ο δημόσιος τομέας καλείται να περιορίσει όσο περισσότερο μπορεί τις δαπάνες του, το υπουργείο Υγείας εξετάζει σοβαρά πλέον το σενάριο να συμμαζέψει όλες τις υπηρεσίες του σε ένα κεντρικό κτίριο. Ενδεικτικό είναι πως για ένα μόνο οίκημα, επί της οδού Αριστοτέλους, και για διάστημα δύο μηνών πληρώνουν 16.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος σκέφτεται για λόγους οικονομίας να ξενοικιαστούν τα κτίρια όλων των υπουργείων και να γίνει μεταφορά σε ιδιόκτητα. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση είναι πως για την αποπεράτωση των έργων στο νέο κτίριο του υπουργείου Υγείας, στο Μαρούσι, χρειάζονται περίπου 5 εκατ. ευρώ, ποσό που κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να διαθέσει τώρα.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ