Νάπολη: Βρέφη με όγκους λόγω των αποβλήτων της Μαφίας

Δύο φορές το ύψος του Εβερεστ θα έφθαναν τα τοξικά απόβλητα που έχει θάψει η Καμόρα στις περιοχές γύρω από τη Νάπολη στην Ιταλία, αν τοποθετούνταν καθ’ ύψος.

Δύο φορές το ύψος του Εβερεστ θα έφθαναν τα τοξικά απόβλητα που έχει θάψει η Καμόρα στις περιοχές γύρω από τη Νάπολη στην Ιταλία, αν τοποθετούνταν καθ’ ύψος. Ενδεικτικό των συνεπειών αυτής της πρακτικής των μαφιόζων είναι η καταγραφή υψηλών ποσοστών βρεφών που εμφανίζουν όγκο στον εγκέφαλο. Την αποκάλυψη έκανε πρώτος ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο με το βιβλίο του «Γόμορρα», που έγινε και ταινία, με αποτέλεσμα η ναπολιτάνικη Μαφία να εκδώσει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Τώρα έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας έρχεται να τον επιβεβαιώσει, διαπιστώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά όγκων σε μωρά σε 55 πόλεις κοντά στη Νάπολη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Καζέρτα το 68% των μωρών έως ενός έτους εισάγονται στο νοσοκομείο με κάποια μορφή όγκου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, τα τελευταία 20 χρόνια η Καμόρα έθαβε τα τοξικά απόβλητα των βιομηχανιών του Βορρά.

Τα έθαβαν σε χωράφια

Οι βιομήχανοι κέρδιζαν εκατομμύρια ευρώ, καθώς αντί για 0,62 ευρώ το κιλό που κόστιζε η επεξεργασία τους πλήρωναν στην Καμόρα μόλις 0,09 ευρώ το κιλό.

sdfsdfsdfsdfsdfs

Οι μαφιόζοι τα έθαβαν σε χωράφια, δίπλα σε εθνικές οδούς, ακόμη και δίπλα σε νηπιαγωγεία. Επικίνδυνες ουσίες, όπως αρσενικό και μόλυβδος, μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα, καταλήγοντας στα πιάτα και τα ποτήρια των ανθρώπων. Μολύνθηκαν όμως και τα ζώα, όπως έδειξε σκάνδαλο με τόνους μοτσαρέλας γεμάτης με διοξίνη, που ξέσπασε το 2008. Η απληστία των μαφιόζων ήταν τόσο μεγάλη, ώστε πολλές φορές μετέτρεπαν σε σκόνη τα απόβλητα για να την πουλήσουν ως φυτοφάρμακο.

Σε άλλη περίπτωση, ανάμειξαν απόβλητα με τσιμέντο με το οποίο έχτισαν νηπιαγωγείο. Εθαβαν επίσης απόβλητα σε χωματερές των δήμων, «γεμίζοντάς» τις κάθε χρόνο. Γι’ αυτό πλήρωναν 50 ευρώ σε όποιον έβαζε φωτιά στα σκουπίδια, ώστε να αδειάσουν οι χωματερές.

 esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ