Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

«Grandma» για Χρυσή Σφαίρα

Η ταινία του Κασιδόκωστα και του Ντούγκας υποψήφια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Η ταινία του Κασιδόκωστα και του Ντούγκας υποψήφια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Αρωμα Ελλάδας θα έχουν οι Χρυσές Σφαίρες 2016, η απονομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λος Αντζελες με οικοδεσπότη (για τέταρτη φορά!) τον δημοφιλή κωμικό Ρίκι Τζερβές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο Πάρης Κασιδόκωστας Λάτσης και ο συνεργάτης του στην εταιρία παραγωγής 1821 Media Τέρι Ντούγκας διεκδικούν ένα από τα μεγάλα βραβεία της φετινής διοργάνωσης για την ταινία «Grandma». Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλι Τόμλιν, που πρωταγωνιστεί στο εν λόγω φιλμ, το οποίο βγήκε στις αίθουσες το περασμένο καλοκαίρι, είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Βεβαίως, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος, καθώς στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονται η Τζένιφερ Λόρενς με το «Joy», η Μελίσα Μακάρθι με το «Spy», η Εϊμι Σούμερ με το «Trainwreck» και η Μάγκι Σμιθ με το «The lady in the van».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και μόνη της μια υποψηφιότητα για τους «προάγγελους των Οσκαρ», όπως αποκαλούν τις Χρυσές Σφαίρες τα διεθνή media, θεωρείται μεγάλο κινηματογραφικό επίτευγμα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Grandma», που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία παραγωγής του Πάρη και του Τέρι, υπογράφει ο Πολ Βάιτζ, ενώ δίπλα στη Λίλι Τόμλιν συμπρωταγωνιστεί η Τζούλια Γκάρνερ. Η υπόθεση εστιάζει στην Ελ, μια προσφάτως χωρισμένη ποιήτρια, που δέχεται την απροσδόκητη επίσκεψη της εγγονής της, της Σέιτζ, η οποία της ζητά 600 δολάρια που χρειάζεται για να κάνει έκτρωση. Η Ελ, ούσα και η ίδια στριμωγμένη οικονομικά, παίρνει τους δρόμους μαζί με τη Σέιτζ αναζητώντας δανειοδότη.

f2 53Γουέστερν

Το «Grandma», ωστόσο, δεν είναι το μόνο κινηματογραφικό πρότζεκτ του γιου της Μαριάννας Λάτση που θα απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον μήνα που διανύουμε. Στις 29 Ιανουαρίου πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες ακόμη μία παραγωγή της 1821 Media. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο γουέστερν «Jane got a gun», με πρωταγωνιστές τη Νάταλι Πόρτμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ. Σημειώνεται ότι μέσα στα 10 χρόνια λειτουργίας της η εταιρία των Λάτση και Ντούγκας έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην κινηματογραφική βιομηχανία, βάζοντας τη σφραγίδα της σε ταινίες με μεγάλους χολιγουντιανούς αστέρες, όπως τα «Swing Vote» με τον Κέβιν Κόστνερ, «The Box» με την Κάμερον Ντίαζ και «The Invention of Lying» με τον Ρίκι Τζερβές, φετινό παρουσιαστή των Χρυσών Σφαιρών.

f4 27f3 32

Τα τελευταία χρόνια η 1821 Media έχει αρχίσει να συνεργάζεται με μεγάλα στούντιο για την ανάπτυξη νέων blockbusters, όπως «The Odyssey» της Warner και «Kyriakides» της Disney, καθώς και remakes παλαιότερων ταινιών, όπως το «Romeo and Juliet: The War» της Lionsgate. Παράλληλα, το 2015 ο Πάρης και ο Τέρι σχημάτισαν το Hercules Film Fund, με στόχο τη χρηματοδότηση περισσότερων ταινιών υψηλής ποιότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκε πρόσφατα η παραγωγή «Mena», σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν, με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.


 esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...