Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βυθισμένη από μικρή στις ουσίες

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις τελευταίες μέρες της Εϊμι Γουάινχαουζ στο βιβλίο που έγραψε η μητέρα της Τζάνις

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις τελευταίες μέρες της Εϊμι Γουάινχαουζ στο βιβλίο που έγραψε η μητέρα της Τζάνις

Την προδιαγεγραμμένη πορεία της κόρης της προς την αυτοκαταστροφή ξεδιπλώνει μέσα από το βιβλίο της η μητέρα της Εϊμι Γουάινχαουζ, η οποία, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι τις τελευταίες μέρες της ζωής της η διάσημη τραγουδίστρια είχε φτάσει στο σημείο να κάνει χαρακιές στο πρόσωπό της και να σβήνει qq 6τσιγάρα στα ίδια της τα μάγουλα. Στο βιβλίο με τίτλο «Loving Amy, a mother’s story», η Τζάνις Γουάινχαουζ αποκαλύπτει ότι η τραγική σταρ είχε από μικρό παιδί ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, λόγος για τον οποίο της είχαν δώσει τo παρατσούκλι «Τυφώνας Εϊμι» .
«Το να αγαπώ την Εϊμι εξελίχθηκε σ’ έναν καταιγιστικό κύκλο σκέψεων ότι θα τη χάσω, ότι τελικά δεν θα την έχανα, αναμονής ότι θα την έχανα…» εξομολογείται η γυναίκα, η οποία εκδήλωσε σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν η Εϊμι ήταν σε μικρή ηλικία. Αυτό είχε δέσει τις δύο γυναίκες ακόμα πιο πολύ και μέχρι το τέλος η τραγουδίστρια της απευθυνόταν φωνάζοντάς τη «μανούλα».

Μικρή η Εϊμι λάτρευε τον Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο έβρισκε όμορφο, μάθαινε απέξω όλα τα χορευτικά και τα τραγούδια της Σίρλεϊ Τεμπλ, δεν αποχωριζόταν τους δύο Λαχανούληδές της, τη Φε και τη Μελίνα, και ήταν τόσο λιχούδα, που έκλεβε τα Σάββατα τα γλυκά της συναγωγής. Στο σχολείο δεν τα πήγαινε καλά και είχε από νωρίς στρέψει όλη την προσοχή και την προσπάθειά της στη μουσική. Οταν οι γονείς της χώρισαν, τότε τα προβλήματά της στο σχολείο κλιμακώθηκαν. Στα εννιά χρόνια της, η Εϊμι είχε «ένα πλέγμα από χαρακιές στα χέρια της», καθώς αυτοτραυματιζόταν εξαιτίας της κατάθλιψης που είχε εκδηλώσει, ενώ στα δέκα χρόνια της συνελήφθη να κλέβει σε κατάστημα και έκανε piercing στο χείλος της στο σχολείο.

Nαρκωτικά και αλκοόλ

Στα 12 της κάπνιζε και τρία χρόνια αργότερα άρχισε να βυθίζεται στο αλκοόλ. Κάπνιζε κάνναβη καθημερινά και ζητούσε από τη μητέρα της να την πάει με το αυτοκίνητο για να προμηθευτεί τα «απαραίτητα».

Η Τζάνις δεν ήταν επικριτική απέναντί της, έτσι η κόρη της συνέχιζε να της λέει τα πάντα. Από τα 20, οπότε και ήρθε το πρώτο συμβόλαιο της καριέρας της, για να νικήσει το στρες, βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ. Η σχέση της με τον Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ την έριξε στην κοκαΐνη και την ηρωίνη, από την οποία δεν υπήρχε πια επιστροφή. Στα 23 της ζούσε σε μια τρώγλη, όπου έχανε συχνά τις αισθήσεις της, όταν δεν πάθαινε κρίσεις επιληψίας, εξαιτίας του κοκτέιλ ηρωίνης, κοκαΐνης, κεταμίνης και μαριχουάνας. Το στομάχι της ήταν πρησμένο και το υπόλοιπο σώμα της θύμιζε σκελετό. Τα δόντια της είχαν αρχίσει να πέφτουν και το δέρμα της ήταν γεμάτο φουσκάλες.

Επασχε «από ένα είδος ψυχικής ασθένειας»

«Δεν υπήρχε στιγμή που να μην υπήρχε στον οργανισμό της κάποια τοξική ουσία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζάνις, η οποία εξομολογείται ότι ένιωθε αβοήθητη, αλλά ήλπιζε μέχρι τέλους ότι η Εϊμι θα μπορούσε να συνέλθει. Αυτό δεν έγινε. Στις αρχές του 2011 η Εϊμι έπινε 30 φορές περισσότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Ο θυρεοειδής της υπολειτουργούσε και δεν είχε περίοδο πια για επτά ολόκληρα χρόνια. Η άρνησή της να δεχτεί τη βοήθεια ειδικού έκανε τη Τζάνις να απομακρυνθεί, ελπίζοντας ότι έτσι θα την έκανε να συνέλθει. Ούτε αυτή η στάση μπόρεσε να σώσει την Εϊμι, η οποία, σύμφωνα με τη μητέρα της, τα τελευταία χρόνια της ζωής της έπασχε «από ένα είδος ψυχικής ασθένειας». Από τις 23 Ιουλίου του 2011, οπότε βρέθηκε νεκρή πεσμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι της, η Τζάνις παραδέχεται ότι υπάρχουν μέρες που νιώθει γαλήνη αλλά και νύχτες που ξυπνάει κλαίγοντας. Θέλει, όμως, να συνεχίσει να γιορτάζει για το ταλέντο της κόρης της και όσα προσέφερε στον κόσμο με τη μουσική της.

esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...